Ελλάδα

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΝΟ: “Δεμένα” τα πλοία και την Τρίτη

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΝΟ: “Δεμένα” τα πλοία και την Τρίτη
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΝΟ: Ακόμα μια 24ωρη απεργία στα πλοία ανακοινώθηκε πριν από λίγο.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΝΟ: Άλλη μια 24ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμείνουν δεμένα και την Τρίτη μέχρι και τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η Ομοσπονδία των Ναυτικών εξήγγειλε νέα απεργία μέχρι τις 6:00 το πρωί της Τετάρτης, παρά τις έντονες αντιδράσεις που είχαν ξεσπάσει.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΝΟ: Δεμένα μέχρι τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης τα πλοία

Η πρόταση των ακτοπλόων για αύξηση 1% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν βρήκε σύμφωνους τους εργαζόμενους και έτσι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν από τους συνδικαλιστές, ενώ αποφάσεις αναμένονται αύριο στη νέα συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΝΟ:  Πρόβλημα στην τροφοδοσία των νησιών

Σύμφωνα με το ΣΕΕΝ από την απεργία των ναυτικών στα πλοία της επιβατηγού ναυτιλίας έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην τροφοδοσία των νησιών, αλλά και στις μετακινήσεις επιβατών, καθώς καθημερινά όπως αναφέρει, εξυπηρετούνται προς και από τα νησιά του Αιγαίου περίπου 180 χιλιάδες άτομα.

Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε: «Δεν φταίμε εμείς.

Η ένωση των ακτοπλόων θα έπρεπε να έχει σκεφτεί το αίτημα μας για 5% αύξηση από τον Μάιο που είχε τεθεί και να βρει μία λύση που να ικανοποιούσε τον κόσμο της ναυτεργασίας που δίνει την ψυχή του για να δουλεύουν τα βαπόρια καλά».

«Η απεργία που ξεκίνησε σήμερα το πρωί και εξελίσσεται με μεγάλη επιτυχία σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας, επιβεβαιώνει τη βούληση των Ναυτεργατών να αγωνιστούν και να κλιμακώσουν τον αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, που όχι μόνο παραμένουν καθηλωμένοι όλη τη μνημονιακή περίοδο, αλλά έχουν διολισθήσει σε δραματικά χαμηλά επίπεδα λόγω των μειώσεων και των περικοπών τόσο από τις ναυτιλιακές εταιρίες όσο και από τα φοροληστρικά μέτρα όλων ως τώρα των κυβερνήσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments