Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον: Το Λονδίνο θα βγει νοκ άουτ από τις διαπραγματεύσεις με ΕΕ για Brexit

Μπόρις Τζόνσον: Το Λονδίνο θα βγει νοκ άουτ από τις διαπραγματεύσεις με ΕΕ για Brexit
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον επέκρινε για μία ακόμη φορά τις προτάσεις της Τερέζα Μέι για το Brexit λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα βγει νικήτρια από τις διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον επέκρινε για μία ακόμη φορά τις προτάσεις της Τερέζα Μέι για το Brexit λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα βγει νικήτρια από τις διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο.

«Φοβάμαι ότι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα θα είναι νίκη για την ΕΕ, με το Ηνωμένο Βασίλειο νοκ άουτ, με 12 αστέρια να γυρίζουν γύρω από το ζαλισμένο μας κεφάλι», γράφει στην εφημερίδα The Telegraph ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αποχώρησε από την κυβέρνηση μαζί με τον υπουργό αρμόδιο για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, λόγω της διαφωνίας με το σχέδιο του Τσέκερς που έχει προταθεί από την Τερέζα Μέι και προβλέπει την διατήρηση στενής εμπορικής σχέσης ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Με τις προτάσεις αυτές, η επικεφαλής της κυβέρνησης προκάλεσε την οργή των υποστηρικτών του «σκληρού» Brexit, αλλά και τον σκεπτικισμό των ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι έθεσαν σε αμφισβήτηση της βιωσιμότητα του σχεδίου του Τσέκερς.

«Μπορεί να υπάρχουν ορισμένα μέρη των προτάσεων του Τσέκερς που ισχυρίζονται ότι δεν τους αρέσουν…αλλά στην πραγματικότητα, σε αυτήν την διαπραγμάτευση, η Ευρωπαϊκή Ενωση μέχρι στιγμής έχει επικρατήσει όλους τους σημαντικούς γύρους», γράφει ο Μπόρις Τζόνσον, για τον οποίο με τις προτάσεις του σχεδίου του Τσέκερς, το Λονδίνο ρίχτηκε στην μάχη «κουνώντας λευκή σημαία».

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για το Brexit βαλτώνουν, με κύριο πρόσκομμα το Ιρλανδικό, δηλαδή το θέμα των ιρλανδικών συνόρων, ο Μπορίς Τζόνσον κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ούτε καν προσπάθησε να διευθετήσει αυτό το θέμα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments