Πολιτική

Διπλωματικό επεισόδιο Κοτζιά – Τσαβούσογλου στα εγκαίνια του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη

Διπλωματικό επεισόδιο Κοτζιά – Τσαβούσογλου στα εγκαίνια του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετέβη σήμερα στη Σμύρνη, προκειμένου να παραστεί στην τελετή επανεγκατάστασης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο ανακαινισμένο ιδιόκτητο κτήριο Καπετανάκη.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετέβη σήμερα στη Σμύρνη, προκειμένου να παραστεί στην τελετή επανεγκατάστασης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο ανακαινισμένο ιδιόκτητο κτήριο Καπετανάκη. Στην τελετή έχουν προσκληθεί ο Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος, ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος Σμύρνης, εκπρόσωποι του Προξενικού Σώματος στη Σμύρνη, καθώς και μέλη της ελληνικής παροικίας, ενώ θα παραστεί και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Λίγο πριν από τα εγκαίνια του κτηρίου, ο Μεβλούτ Τσασβούσογλου είπε στον Νίκο Κοτζιά: «Εμείς δεν θα δίναμε καταφύγιο στη χώρα μας σε πραξικοπηματίες που θα είχαν στοχεύσει την Ελλάδα», όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Σύμφωνα με το ntv, ο Τσαβούσογλου είπε ότι «και οι δύο χώρες έχουν αμέτρητα πολιτιστικά μηνύματα. Στις γλώσσες μας υπάρχουν 5.000 λέξεις. Αυτέ φέρνουν κοντά τους λαούς μας. Υπάρχουν μέρες που δεν συμφωνούμε, φουρτουνιασμένες μέρες, αλλά βλέπουμε τον διάλογο ως λύση. Δεν είναι μυστικό το ότι διαφωνούμε. Οι προδότες και οι πραξικοπηματίες που στοχεύουν την Ελλάδα δεν μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο στη χώρα μας. Δεν θα το επιτρέψουμε».

«Οι προδότες και οι πραξικοπηματίες που στοχεύουν την Ελλάδα δεν μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο στη χώρα μας. Δεν θα το επιτρέψουμε», είπε ο Tσαβούσογλου απευθυνόμενος στο Νίκο Κοτζιά.

Από την δική του πλευρά ο Έλληνας ΥΠΕΞ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας στο θέμα του πραξικοπήματος ενώ στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αναφέρθηκε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρχαν υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από την προκυμαία της Σμύρνης και όταν ο Τούρκος ΥΠΕΞ ερωτήθηκε αν πρόκειται για κάποια προγραμματισμένη άσκηση, δεν έδωσε απάντηση.

Δείτε την ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments