Αυτοκίνητο

Formula 1: Νόρις αντί Βάντουρν στη McLaren για το 2019

Formula 1: Νόρις αντί Βάντουρν στη McLaren για το 2019
Με νέο δίδυμο οδηγών θα μετάσχει η McLaren στο νέο πρωτάθλημα της Formula 1 όπως ανακοίνωσε η βρετανική ομάδα.

Ο Στόφελ Βάντουρν θα αποχωρήσει από το δυναμικό της στο τέλος του 2018 και τη θέση του θα πάρει ο Βρετανός, Λάντο Νόρις, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1.

«Ομόσταυλος» του Νόρις θα είναι ο Ισπανός Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, ο οποίος θα αποχωρήσει από τη Renault για να αντικαταστήσει στη McLaren τον συμπατριώτη του και δις παγκόσμιο πρωταθλητή, Φερνάντο Αλόνσο.

Ο 19χρονος Νόρις είναι αυτή τη στιγμή 2ος στο πρωτάθλημα της Formula 2, όντας πίσω από τον νεαρό οδηγό της Mercedes, Τζορτζ Ράσελ.

Ο Βρετανός, ο οποίος εντάχθηκε στο πρόγραμμα νεαρών οδηγών της McLaren το 2017, πήρε μια «γεύση» από την MCL33 στην διάρκεια του τεστ που έλαβε χώρα στη Βουδαπέστη μετά το ουγγρικό γκραν πρι, ενώ στη συνέχεια μετείχε για πρώτη φορά στο αγωνιστικό τριήμερο ενός γκραν πρι, όταν «έτρεξε» στο πρώτο μέρος των ελεύθερων δοκιμαστικών στο Σπα και τη Μόντσα.

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά την ανακοίνωσή του από τη McLaren, ο Νόρις χαρακτήρισε τη σχετική γνωστοποίηση ως «ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», ενώ ευχαρίστησε την ομάδα «γι’ αυτήν την καταπληκτική ευκαιρία και επειδή πίστεψαν σε μένα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments