Ελλάδα

Δολοφονία Φύσσα: Εικόνες ντοκουμέντα αποδεικνύουν την ολιγωρία της ΕΛ.ΑΣ.

Δολοφονία Φύσσα: Εικόνες ντοκουμέντα αποδεικνύουν την ολιγωρία της ΕΛ.ΑΣ.
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήρθαν στο "φως" της δημοσιότητας.

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήρθαν στο “φως” της δημοσιότητας.

Τα στοιχεία προκύπτουν από τη μελέτη του ερευνητικού κέντρου Forensic Architecture, που βασίστηκε στο οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει στη δικογραφία, δηλαδή σε αναλύσεις από κοντινές κάμερες ασφαλείας και απομαγνητοφωνήσεις του εσωτερικού συστήματος επικοινωνίας της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

Η οικογένεια Φύσσα ήταν αυτή που ζήτησε να διεξαχθεί η έρευνα με σκοπό να διερευνηθούν τα γεγονότα και να διαπιστωθεί η ακριβής θέση των εμπλεκόμενων προσώπων και η ακριβής χρονική αλληλουχία των γεγονότων.

Σοβαρά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν για την στάση της αστυνομίας και κατά πόσο υπήρξε ολιγωρία από την πλευρά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Αυτό που διαπιστώνεται από τις κάμερες ασφαλείας είναι, ότι οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν φτάσει στην περιοχή πέντε λεπτά πριν από το συμβάν και αποφάσισαν να κάνουν τον κύκλο του οικοδομικού τετραγώνου.

Το γεγονός αυτό δεν το διαβίβασαν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΔΙΑΣ, ούτε ανέφεραν στις μαρτυρίες τους.

Παύλος Φύσσας: Το χρονικό της δολοφονίας του

Ο 34χρονος Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε με μαχαίρι στο Κερατσίνι, στην Αθήνα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013.

Ο δολοφόνος του, Γιώργος Ρουπακιάς, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στον τόπο του εγκλήματος, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν, πως είχε προηγηθεί ολιγόλεπτη οργανωμένη επίθεση από άτομα που έφεραν διακριτικά της Χρυσής Αυγής.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία, ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής, και συγκεκριμένα του Πυρήνα Νίκαιας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments