Άποψη

Η κοινωνική λεηλασία στην “μετα”μνημονιακή Ελλάδα

Η κοινωνική λεηλασία στην “μετα”μνημονιακή Ελλάδα
Ο Γιώργος Χελάκης σχολιάζει στο blog του στο pagenews.gr για την Ελλάδα μετά τα μνημόνια.

Tα στοιχεία δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες ημέρες στις εφημερίδες. Έχουν συγκεντρωθεί από τα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας. Σύμφωνα με αυτά, από τις αρχές του 2018 έχουν υποβληθεί πάνω από 50.000 αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς.

Για να έχετε μια εικόνα της κατάστασης, ενδεικτικά καταγράφω:

  • Το 2014 είχαν υποβληθεί στα Ειρηνοδικεία της Ελλάδας, 41.386 αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς.
  • Το 2017 υποβλήθηκαν πάνω από 130.000 αιτήσεις!

Οι Έλληνες πολίτες αρνούνται να κληρονομήσουν την περιουσία των γονιών τους.

Δεν μπορούν να αναλάβουν τις υποχρεώσεις που έχουν τα κληροδοτήματα. (φόροι κληρονομιάς, ΕΝΦΙΑ). Τα χρέη των γονιών αλλά και τις φορολογικές επιβαρύνσεις που συνεπάγονται τα κληρονομούμενα ακίνητα αλλά και οι επιχειρήσεις.

Αυτή είναι η κατάσταση. Οι πολίτες της χώρας κατά εκατοντάδες χιλιάδες εγκαταλείπουν τις περιουσίες τους. Αφήστε κατά μέρος τους πλειστηριασμούς που παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας. Ως το τέλος του 2019 θα έχουν βγει στο σφυρί 5.000 πρώτες κατοικίες. Πρόκειται για σπίτια αντικειμενικής αξίας κάτω από 150.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα τσουνάμι φτωχοποίησης των Ελλήνων. Για αυτό το ζοφερό σκηνικό δεν ακούγεται τίποτα από εκείνους που έβαζαν φαρδιές-πλατιές τις υπογραφές τους κάτω από τα μνημόνια παλιά και νέα. Από τους υπερασπιστές της παραδοσιακής αξίας της οικογένειας, τρομάρα τους.

Οι πολίτες χάνουν τις περιουσίες τους, τις εγκαταλείπουν γιατί δεν μπορούν να τις συντηρήσουν. Η βίαιη αναδιανομή περιουσίας και εισοδήματος μια νέα κοινωνική λεηλασία προχωράει ακάθεκτη. Κανονικά και με τους νόμους. Τους μνημονιακούς. Αυτούς που ήρθαν για να μείνουν παρά το ότι τυπικά βγήκαμε από τα μνημόνια.

Το πράγμα είναι μάλλον απλό. Όσο “χρωστάμε” θα μας τα παίρνουν. Σπίτια, περιουσίες, αξιοπρέπεια. Ολα. Ως πότε θα τους το επιτρέπουμε αφήνοντας τα μνημονιακά τέρατα να λεηλατούν τις ζωές μας….

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας