Lifestyle

Χρώματα: Αυτά μας ηρεμούν και αλλάζουν την διάθεσή μας

Χρώματα: Αυτά μας ηρεμούν και αλλάζουν την διάθεσή μας
Πώς τα χρώματα διαμορφώνουν την καθημερινότητά μας.

Τα χρώματα είναι ένα κομμάτι της ζωής μας που ερχόμαστε σε οπτική επαφή καθημερινά.

Από το ταβάνι του σπιτιού μας μόλις ανοίξουμε τα μάτια μας, μέχρι τα χώματα στους τείχους σε μια καφετέρια.

Τα χρώματα πάντως, είναι καθοριστικά για την διαμόρφωση της διάθεσης μας, αλλά και της ηρεμίας.

Πολλές φορές έχουμε ακούσει το “κόκκινο του πάθους”, το “κίτρινο της ζήλιας”, τι όμως στην πραγματικότητα συμβολίζει το κάθε ένα;

Συγκεκριμένα:

  • ΚΟΚΚΙΝΟ

Μας τονώνει και δημιουργεί εγρήγορση, αυξάνοντας τους καρδιακούς χτύπους. Παράλληλα, μειώνει την αναλυτική μας σκέψη και την ικανότητά μας να παραμένουμε συγκεντρωμένοι.

  • ΜΠΛΕ

Είναι το χρώμα που δηλώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι πως είναι το αγαπημένο τους. Ειδικά στις πιο απαλές του αποχρώσεις ηρεμεί το πνεύμα, ενώ στους σκουρότερους τόνους του χαρίζει διαύγεια σκέψης και είναι το κατεξοχήν χρώμα της επικοινωνίας.

  • ΚΙΤΡΙΝΟ

Στη σωστή του απόχρωση μας φτιάχνει τη διάθεση και ανεβάζει την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία μας. Όμως επειδή πρόκειται για το χρώμα που έχει την πιο έντονη επίδραση στο συναισθηματικό μας κόσμο, πολλοί άνθρωποι το αποστρέφονται, αφού συχνά ενεργοποιεί συναισθήματα όπως θυμό και αναστάτωση.

  • ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Ο συνδυασμός του κίτρινου και του κόκκινου μας δίνει ενέργεια και εκπέμπει αξιοπιστία – αυτό βέβαια το γνωρίζουν καλά οι ειδικοί του μάρκετινγκ, γι’ αυτό και πολλές εταιρίες το χρησιμοποιούν στο logo τους. Σύμφωνα με έρευνες, πρόκειται για ένα ζεστό χρώμα που όμως καλό είναι να αποφεύγουμε να το συνδυάζουμε με μαύρο.

  • ΜΟΒ

Στις έντονες αποχρώσεις του έχει την τάση να μας αποσπά την προσοχή, αλλά στις πιο απαλές, όπως το λιλά, είναι χαλαρωτικό. Είναι το χρώμα που συνδέεται με το πνευματικό κομμάτι του είναι μας και γι’ αυτό θεωρείται ευεργετικό για το διαλογισμό.

  • ΠΡΑΣΙΝΟ

Το συγκεκριμένο χρώμα συνδέεται αυτόματα στο νου μας με τη φύση και την αναγέννηση, οπότε επιδρά θετικά στη δημιουργικότητά μας. Το πράσινο βρίσκεται στο κέντρο του χρωματικού φάσματος, ανάμεσα στα ψυχρά και τα θερμά χρώματα, αποκαθιστά την ισορροπία στο νου, το συναίσθημα και το σώμα μας, ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιούμε. Γι’ αυτό, όπως παρατηρεί είναι το κυρίαρχο χρώμα στα νοσοκομεία και τις κλινικές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments