Ελλάδα

Βαρυμπόμπη: Παπάδες «μαϊμού» πάντρευαν ζευγάρια για πάνω από 10 χρόνια

Βαρυμπόμπη: Παπάδες «μαϊμού» πάντρευαν ζευγάρια για πάνω από 10 χρόνια
Βαρυμπόμπη: «Μαϊμού» παπάδες πάντρευαν ζευγάρια σε κτήμα στη Βαρυμπόμπη, για πάνω από 10 χρόνια.

Βαρυμπόμπη: Σχεδόν 50 ζευγάρια, που παντρεύτηκαν την προηγούμενη δεκαετία σε κτήμα στη Βαρυμπόμπη, έπεσαν θύμα ιερέων «μαϊμού» και θα πρέπει να νομιμοποιήσουν τον γάμο τους διά της δικαστικής οδού.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης έγινε όταν κάποια από τα ζευγάρια αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου».

Όταν τα ζευγάρια αυτά έφτασαν στο στάδιο της συγκέντρωσης των απαραίτητων δικαιολογητικών για την έκδοση του διαζυγίου, βρέθηκαν μπροστά στη μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής τους ακούγοντας τη φράση «Μα δεν είστε παντρεμένοι!».

Μπορεί ο γάμος να είχε δηλωθεί στον δήμο και να είχε ανοιχτεί οικογενειακή μερίδα- δηλαδή για την Πολιτεία ήταν παντρεμένοι- αλλά σύμφωνα με την Εκκλησία οι γάμοι δεν είχαν τελεστεί! Και αυτό γιατί, όπως ενημερώθηκαν οι δικηγόροι, οι τρεις ιερείς που τους τελούσαν δεν είχαν την βούλα της επίσημης Εκκλησίας.

Το 2010 ανέλαβε νέος μητροπολίτης στη Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, όπου υπάγεται η περιοχή του κτήματος, ο κ. Αθηναγόρας, ο οποίος, χωρίς να γνωρίζει τι είχε συμβεί, αλλά με σκοπό να προστατεύσει το ποίμνιό του από απρόοπτα, απαγόρευσε να λειτουργούν και να τελούν μυστήρια ιερείς που δεν προέρχονταν από τη μητρόπολή του.

«Όπως πληροφορήθηκα στη συνέχεια, το πρόβλημα αφορούσε περισσότερους από 50 γάμους που είχαν γίνει πριν από το 2010», λέει στον «E.T.» της Κυριακής ο μητροπολίτης Αθηναγόρας.

«Χωρίς να ξέρω ακόμα τι είχε συμβεί, όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, άλλαξα τον κανονισμό ώστε να μην έρχονται ιερείς από άλλες μητροπόλεις γιατί μέχρι τότε πηγαινοέρχονταν διάφοροι στην περιοχή. Πληροφορήθηκα ότι ένας από αυτούς που τέλεσαν τους συγκεκριμένους γάμους προερχόταν από την Μητρόπολη Μεγάρων, αλλά είχε παυτεί από τα καθήκοντά του και αντιμετώπισε τη Δικαιοσύνη γιατί εκτός από το εκκλησιαστικό είχε υποπέσει και σε ποινικό αδίκημα», συμπλήρωσε.

Τα ζευγάρια που έπεσαν θύμα των συγκεκριμένων ιερέων θα πρέπει να νομιμοποιήσουν τον γάμο τους μέσω της δικαστικής οδού.

«Οι γάμοι αυτοί μπορούν να κριθούν έγκυροι μόνο με δικαστική απόφαση» σημειώνει ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments