Ελλάδα

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η αιτία που προκάλεσε τη φωτιά στο πλοίο

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η αιτία που προκάλεσε τη φωτιά στο πλοίο
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δημοσίευμα αποκαλύπτει τον λόγο που ξέσπασε η φωτιά.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, έπειτα από την έρευνα ειδικών, για τα αίτια της πυρκαγιάς στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», στο οποίο επέβαιναν 875 επιβάτες.

Δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος της Κυριακής”, αποκαλύπτει τον λόγο που ξέσπασε η φωτιά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αιτία της φωτιάς στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήταν ένα βραχυκύκλωμα σε μοτέρ φορτηγού-ψυγείου, που βρισκόταν στο γκαράζ.

Σύμφωνα με πηγές του λιμενικού που επικαλείται η εφημερίδα, προκλήθηκε βραχυκύκλωμα σε μοτέρ και από την υπερθέρμανση η οποία έφτασε στους 400-500 βαθμούς Κελσίου, πήραν φωτιά τα καλώδια και στη συνέχεια τα σκέπαστρα των οχημάτων που βρίσκονταν στο γκαράζ του “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Τέσσερα λεπτά χρειάστηκαν να επεκταθεί η φωτιά στο σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην μπορεί να ελεγχθεί.


Διαβάστε σχετικά:

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: “Βράζει” το πλοίο – Ασύλληπτες θερμοκρασίες από τη φωτιά


Οι πυράντοχες θύρες του «Ελευθέριος Βενιζέλος» που έκλεισαν και στεγανοποίησαν μεγάλα κομμάτια του πλοίου και το σύστημα πυρόσβεσης που δημιούργησε στα γκαράζ τεχνητή ομίχλη νερού, χωρίς να κινδυνεύσει να πλημμυρίσει το πλοίο, ήταν οι λόγοι που δεν επεκτάθηκε περαιτέρω η φωτιά.

Αν το πλοίο δεν ήταν καλής κατασκευής ή επαρκώς συντηρημένο, η φωτιά θα είχε εξαπλωθεί προς τα πάνω και θα μιλούσαμε για το τραγωδία. Οι ζημιές στο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι πολύ σοβαρές, αλλά εκτιμάται ότι θα επισκευαστούν και το πλοίο θα επιστρέψει και πάλι στις θάλασσες. Οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν προκληθεί στις πόρτες των γκαράζ, στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και στα πατώματα του πλοίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments