Υγεία

Τροφές που συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς

Τροφές που συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς
Μια υγιής καρδιά σας βοηθά να ζήσετε περισσότερα χρόνια καθώς οι κίνδυνοι καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού μειώνονται.

Καλή υγεία της καρδιάς: Έρευνες έχουν δείξει πως πάνω από το 70% των περιπτώσεων ανθρώπων που κινδύνευαν να εκδηλώσουν κάποια καρδιακή πάθηση, προστατεύτηκαν λόγω της σωστής διατροφής που έκαναν.

Εάν ανησυχείτε για την καρδιοαγγειακή σας υγεία, είναι σημαντικό να μάθετε ποιες τροφές είναι εκείνες που την βελτιώνουν.

Δείτε πέντε τροφές που συμβάλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς:

  • Μπρόκολο: Το πράσινο αυτό λαχανικό είναι ιδανικό για να χαμηλώσει τα επίπεδα της χοληστερόλης, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά. Ακόμα, κάνει καλό στις αρθρώσεις.
  • Συκώτι: Το μαγειρεμένο συκώτι περιέχει λίπη που ωφελούν την καρδιά.
  • Μαύρη σοκολάτα: Η μάυρη σοκολάτα, κυρίως αυτή που περιέχει περισσότερο από 70% κακάο, έχει συσχετιστεί με πιο χαμηλή πίεση, καθώς τα συστατικά της χαλαρώνουν τις αρτηρίες και αυξάνουν τη ροή του αίματος.
  • Σολομός: Αυτό το ψάρι είναι γεμάτο με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βελτιώνουν τους μεταβολικούς δείκτες για τις καρδιακές παθήσεις. Επίσης, έχει υψηλά επίπεδα σεληνίου, ένα αντιοξειδωτικό που αποδεδειγμένα ενισχύει την καρδιαγγειακή προστασία.
  • Αμύγδαλα: Όπως και τα καρύδια, έτσι και τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και είναι καλύτερη επιλογή για αυτούς που δεν προτιμούν τις πικρές γεύσεις. Μία χούφτα είναι αρκετή, καθώς έχει μόνο 60 θερμίδες και βοηθάει στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) αλλά και της συσσώρευσης πλάκας. Αναμείξτε τα με γιαούρτι ή με κάποια σούπα ή σαλάτα.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments