Υγεία

Χρόνιες παθήσεις: Αντιφλεγμονώδεις τροφές που σας ανακουφίζουν από τους πόνους

Χρόνιες παθήσεις: Αντιφλεγμονώδεις τροφές που σας ανακουφίζουν από τους πόνους
Χρόνιες παθήσεις: Η φλεγμονή είναι είναι μια χρήσιμη διαδικασία για την καταπολέμηση κάθε εισβολέα στον οργανισμό.

Χρόνιες παθήσεις: Η χρόνια φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιες παθήσεις, όπως ο διαβήτης τύπου 2, οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος και η άνοια.

Παρά το «στίγμα» που την ακολουθεί, η φλεγμονή είναι μια φυσική διαδικασία την οποία πρέπει να περάσει το σώμα κάθε φορά που τρώμε, τραυματιζόμαστε ή βιώνουμε κάτι εντός ή εκτός του οργανισμού που δεν έχουμε συνηθίσει.

Είναι δηλαδή εν τέλει μια χρήσιμη διαδικασία για την καταπολέμηση κάθε εισβολέα στον οργανισμό.

Για να αποφύγετε την χρόνια (κακή) μορφή φλεγμονής, πρέπει αρχικά να αποφεύγετε την υπερκατανάλωση τροφής, καθώς η διαχείριση της περίσσειας τροφής είναι πάντα ένα επιπλέον βάρος για το σώμα.

Σε δεύτερη φάση, βεβαιωθείτε ότι τρώτε αρκετές από τις παρακάτω αντιφλεγμονώδεις τροφές:

  • Αμύγδαλα: Για να αποτρέψετε τον κίνδυνο φλεγμονής, είναι σημαντικό να αποφεύγετε τροφές πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά. Αντ’ αυτού, αναζητήστε τροφές πλούσιες σε μονοακόρεστα λιπαρά, όπως αμύγδαλα, τα οποία είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης Ε και μαγγανίου. Τα μονοακόρεστα λιπαρά έχουν συσχετιστεί με μείωση της φλεγμονής στο σώμα.
  • Μύρτιλα: Είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ενώσεις που βοηθούν στην εξουδετέρωση της φλεγμονώδους αντίδρασης του σώματος. Χρειάζεται όμως προσοχή στην ποσότητα που καταναλώνετε, επειδή περιέχουν σάκχαρα, τα οποία μπορεί να εξουδετερώσουν τα αντιφλεγμονώδη οφέλη τους.
  • Ρόδι: Μελέτη έδειξε ότι ο χυμός ροδιού επιδρά πολύ λιγότερο στη γλυκόζη του αίματος, συγκριτικά με νερό που περιέχει την ίδια ποσότητα ζάχαρης. Δεν ισχύει κάτι ανάλογο με τα άλλα φρούτα, τα οποία περιέχουν ζάχαρη, μία από τις κύριες αιτίες της χρόνιας φλεγμονής. Οι σπόροι του ροδιού είναι πολύ θρεπτικοί και εξαιρετικά πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά.
  • Σπανάκι: Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και φυτοθρεπτικά συστατικά, μια ομάδα αντιφλεγμονωδών αντιοξειδωτικών.
  • Σπαράγγια: Η υγεία του εντέρου μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα φλεγμονής. Τα πρεβιοτικά (ζυμώσιμες ίνες που δεν αφομοιώνονται στο στομάχι) τροφοδοτούν τα καλά βακτήρια στο σώμα. Τα πιο πλούσια σε αυτά τα αντιφλεγμονώδη συστατικά λαχανικά, είναι τα σπαράγγια και τα πράσα.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play