Αθλητισμός

“Σήκω να μπεις, Μαρίνο”: Η αλλαγή που δεν πρόλαβε να κάνει ο Ρότσα κόντρα στον Άγιαξ

“Σήκω να μπεις, Μαρίνο”: Η αλλαγή που δεν πρόλαβε να κάνει ο Ρότσα κόντρα στον Άγιαξ
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επιστρέφει στην πόλη που πριν 22 χρόνια γράφτηκε ιστορία με εκείνον να δίνει το παρόν και το pagenews.gr "σκαλίζει" μια ιστορία για τον Έλληνα προπονητή και την αλλαγή που δεν έγινε ποτέ στον επαναληπτικό...

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επιστρέφει στον… τόπο του εγκλήματος. Στην πόλη που πριν από 22 χρόνια έγραψε κι αυτός ιστορία μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό. Τότε, το 1996, στις 3 του Απρίλη, ο Μαρίνος ήταν βασικός λίμπερο σε έναν άθλο: Άγιαξ – Παναθηναϊκός 0-1. Στα ημιτελικά του Champions League. Μύθος!

Στον επαναληπτικό ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε. Ηττήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο με 3-0, με τον Άγιαξ να επιβεβαιώνει πως εκείνη η ομάδα του ήταν μία από τις καλύτερες που έχουν δει τα μάτια μας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η πορεία του Παναθηναϊκού, βεβαίως, δεν σβήστηκε. Παραμένει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών. Και ίσως να ήταν η μεγαλύτερη αν…

Αν ο Μαρίνος Ουζουνίδης βρισκόταν στο γήπεδο και αγωνιζόταν στον επαναληπτικό. Ο Ουζουνίδης, μαζί με τον Καλλιτζάκη και τον Κολιτσιδάκη συνέθεταν μία από τις καλύτερες αμυντικές γραμμές στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός έφτασε στα ημιτελικά έχοντας δεχτεί μόλις τρία γκολ. Και κατάφερε στο πρώτο ματς στο Άμστερνταμ να κρατήσει στο μηδέν τον… υπερηχητικό Άγιαξ!

Αυτή η τριάδα “έσπασε” στον επαναληπτικό. Ο Ουζουνίδης έμεινε καθηλωμένος στον πάγκο. Ο Δημήτρης Μάρκος πήρε τη θέση του, ο Λιτμάνεν έκανε… πάρτι και ο Άγιαξ προκρίθηκε. Ο Μαρίνος έβλεπε το ματς από τον πάγκο με πόνους στη μέση. Τον είχε χτυπήσει το λουμπάγκο. Ο Ρότσα τον είχε πάρει μαζί για να τον ρίξει στη μάχη αν χρειαζόταν. Αλλά δεν πρόλαβε.

Ο ίδιος ο Ουζουνίδης είχε πει μετά από χρόνια σε συνέντευξή του:

“Είχαμε ένα παιχνίδι, μια εβδομάδα νωρίτερα, κόντρα στην ΑΕΚ. Στο ζέσταμα έπαθα λουμπάγκο και δεν μπόρεσα να αγωνιστώ σε εκείνο το ματς που είχαμε κερδίσει 1-0 με γκολ του Μπορέλι. Τις επόμενες μέρες έκανα θεραπεία και χωρίς να κάνω προπόνηση ο κ. Ρότσα με πήρε στην αποστολή και ήμουν στον πάγκο.

Στο δεύτερο μέρος μάλιστα και πριν γίνει το 2-0 ο Χουάν γύρισε στον πάγκο και μου είπε: “Σήκω να κάνεις ζέσταμα να μπεις, μήπως πάμε το ματς στην παράταση”. Δεν μπορούσα να παίξω βέβαια, δεν ήμουν καλά. Έγινε το 2-0 οπότε δεν πέρασα στο παιχνίδι, μου είπε ο Χουάν να κάτσω και πάλι στον πάγκο”.

Ο Ρότσα παραδέχτηκε μετά τον αγώνα πως θα ήταν αλλιώς τα πράγματα αν ο Ουζουνίδης είχε αγωνιστεί σ’ εκείνο το ματς. Όμως η ιστορία… έγραψε. Ο Άγιαξ προκρίθηκε στον τελικό κόντρα στη Γιουβέντους. 22 χρόνια μετά, ο Μαρίνος Ουζουνίδης βρίσκει και πάλι μπροστά του τον Άγιαξ. Με άλλη ομάδα, από άλλο πόστο. Με την ίδια θέληση, όμως, να γράψει ξανά ιστορία.

https://www.youtube.com/watch?v=YNNFHvn9vNI

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments