Διεθνή

Γαλλικό δικαστήριο στέλνει την Μαρίν Λεπέν στον ψυχίατρο

Γαλλικό δικαστήριο στέλνει την Μαρίν Λεπέν στον ψυχίατρο
Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, αντέδρασε έντονα στην απόφαση Γαλλίδας δικαστή να της επιβάλει να πραγματοποιήσει ψυχιατρική εξέταση.

Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, αντέδρασε έντονα στην απόφαση Γαλλίδας δικαστή να της επιβάλει να πραγματοποιήσει ψυχιατρική εξέταση.

Η απόφαση αυτή είχε ως αφορμή κάποιες φωτογραφίες που είχε δημοσιεύσει στο twitter η Λεπέν από φρικαλεότητες της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι φωτογραφίες εικόνιζαν έναν Σύρο στρατιώτη να συνθλίβεται ζωντανός κάτω από τις ερπύστριες άρματος μάχης, έναν Ιορδανό πιλότο να καίγεται ζωντανός μέσα σ’ ένα κλουβί και μια φωτογραφία του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ με το σώμα του αποκεφαλισμένο και το κεφάλι τοποθετημένο στην πλάτη.

Έναν μήνα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 130 ανθρώπους, οι αναρτήσεις αυτές προκάλεσαν αμέσως κατακραυγή μεταξύ των πολιτικών, αλλά και πέραν αυτών.

Η εισαγγελία της Ναντέρ άρχισε την ίδια μέρα έρευνα για «διανομή βίαιων εικόνων» αφού ο τότε υπουργός Εσωτερικών είχε επισημάνει τις φωτογραφίες.

Η πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter: «Είναι πραγματικά απίστευτο. Αυτό το καθεστώς αρχίζει αληθινά να προκαλεί φόβο», δημοσιοποιώντας τη δικαστική απόφαση γι’ αυτή την εξέταση.

Η δικαστική απόφαση εκδόθηκε από τη δικαστικό που διεξήγαγε την έρευνα σε βάρος της Λεπέν που κατηγορείται για «διανομή βίαιων εικόνων» και φέρει ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου.

Με την απόφαση αυτή, η Λεπέν παραπέμπεται για ψυχιατρική εξέταση «μέσα στις συντομότερες προθεσμίες».

«Πίστευα πως μου είχαν συμβεί όλα: ε, λοιπόν, όχι! Επειδή κατήγγειλα τις φρικαλεότητες του Νταές με μηνύματα στο Twitter, η ‘δικαιοσύνη’ με υποβάλλει σε ψυχιατρική εξέταση! Μέχρι πού θα φθάσουν;!», έγραψε η Λεπέν.

Η εξέταση αυτή έχει κυρίως στόχο να επιβεβαιωθεί «αν (η Λεπέν) είναι σε θέση να καταλάβει αυτά που λέγονται και να απαντήσει στις ερωτήσεις» και αν «η παράβαση για την οποία κατηγορείται σχετίζεται με πραγματικά ή βιογραφικά στοιχεία της ενδιαφερομένης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments