Μedia

Τι έπινε ο Γκραντ Χιλ; Εφτά διαφημίσεις που έγραψαν ιστορία (pics&vids)

Τι έπινε ο Γκραντ Χιλ; Εφτά διαφημίσεις που έγραψαν ιστορία (pics&vids)
Η Nike και η διαφημιστική καμπάνια με τον Κόλιν Κάπερνικ έφερε... επανάσταση και το pagenews.gr θυμίζει εφτά διαφημίσεις που έγραψαν - και έμειναν στην - ιστορία.

Η Nike έχει πουλήσει 61% περισσότερα εμπορεύματα από τότε που εμφανίστηκε η αμφισβητούμενη διαφημιστική καμπάνια με τον Κόλιν Κάπερνικ.

Τα στοιχεία προκύπτουν από την ανάλυση των πωλήσεων που έκανε η εταιρεία Thomson Reuters. Ο Κάπερνικ ο οποίος προκάλεσε μια εθνική διαμάχη στις ΗΠΑ καθώς γονάτισε κατά τη διάρκεια ανάκρουσης του εθνικού ύμνου, δημοσίευσε το tweet με τη διαφήμιση το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Εργασίας, το οποίο αμέσως προκάλεσε κάλεσμα για μποϊκοτάρισμα των προϊόντων της εταιρείας.

Το κλίμα στα social media γύρω από την εταιρεία, το οποίο ήταν αρνητικό αμέσως μετά τη διαφήμιση, αντιστράφηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την Eikon Social Media Monitor της Thomson Reuters. «Η διαφημιστική καμπάνια της Nike ήταν ιδιοφυής … Αυτή η προμελετημένη κίνηση ήταν άλλη μια μικρή αλλά σημαντική ένδειξη της δύναμης και της εμπιστοσύνης στη θέση της στην αγορά», δηλώνουν οι αναλυτές.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη διαφήμιση, το pagenews.gr παρουσιάζει ορισμένες από τις διαφημίσεις που έγραψαν – και έμειναν στην – ιστορία.

Wondrebra: Το μπούστο της Eva Herzigova

Τον Νοέμβριο του 2000, η Wonderbra ξεκίνησε την καμπάνια “Hello Boys” και το πρώτο πράγμα που έβλεπες ήταν μια τεράστια φωτογραφία με το μπούστο της Eva Herzigova. Η καμπάνια κατηγορήθηκε ότι ήταν τόσο αισθησιακή, που λόγω των τεράστιων φωτογραφιών στον δρόμο, οι οδηγοί και οι περαστικοί, έβλεπαν μόνο τις φωτογραφίες, και όχι τον δρόμο με αποτέλεσμα την πρόκληση ατυχημάτων. Παρόλα αυτά η Eva Herzigova, κέρδισε τεράστια αναγνωρισιμότητα και εγκαθιδρύθηκε στον χώρο του modelling. Η καμπάνια κέρδισε το βραβείο της πιο ‘iconic’ καμπάνιας μέχρι σήμερα!

Malboro Man

Θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες διαφημιστικές καμπάνιες του 20ου αιώνα. Έχει συνδυαστεί μια από τις πιο vintage αναμνήσεις στους κινηματογράφους, καθώς πριν από την έναρξη του φιλμ ή στο διάλειμμα, ένας από τους καουμπόι της «Marlboro» έκανε σχεδόν πάντα την εμφάνιση του στη μεγάλη οθόνη.

«Marlboro Man» ήταν το όνομα της διαφημιστικής εκστρατείας, που (με τη βοήθεια και του μονοθέσιου της Maclaren) μετέτρεψε τo brand της Philip Morris στο πιο εμπορικό του χώρου παγκοσμίως. Ξεκίνησε το μακρινό 1954 και προβλήθηκε για 45 ολόκληρα χρόνια, έως το 1999, με τη μορφή -κυρίως- έντυπων εκτός των βιντεοσκοπημένων διαφημίσεων.

Το Red Bull δίνει φτερά

To Red Bull είναι ενεργειακό ποτό που πωλείται από την αυστριακή εταιρία Red Bull GmbH, που δημιουργήθηκε το 1987. Επίσης το Red Bull είναι το πιο δημοφιλές ενεργειακό ποτό στον κόσμο, καθώς πουλήθηκαν 6 δισεκατομμύρια κουτάκια το 2016! Το σύνθημα της εταιρείας Red Bull είναι «το Red Bull δίνει φτερά» είναι -ίσως- το πιο γνωστό σλόγκαν εταιρείας!

Coca- cola Christmas Truck

Τι πιο κλασσικό από την χριστουγεννιάτικη διαφήμιση της Coca- Cola! Full 90’s αισθητική σου προκαλεί μια νοσταλγία και -τι άλλο- την επιθυμία να απολαύσεις μια Coca- Cola!

Κάνε ένα διάλειμμα, κάνε ένα… Kit Kat

https://www.youtube.com/watch?v=lnQKET83qKg

Επίσης πολύ γνωστό σλόγκαν από την περίοδο του 1960 όσον αφορά το εξωτερικό, που έλεγε Have a break, have a KitKat. Έχοντας άπειρες παραλλαγές, το catchy quote, παρέμεινε το ίδιο, και η γνωστή σοκολάτα, συνεχίζει την επιτυχία της!

Οι ειρωνικές διαφημίσεις της Durex

Τα λόγια είναι περιττά! Τα Durex είναι από τα.. κορυφαία προφυλακτικά στον κόσμο γεγονός που δεν εκπλήσσει αφού μετράνε πάνω από 75 χρόνια ιστορίας!

Ο Γκραντ Χιλ… πίνει Sprite!

Στο μυαλό των περισσότερων Ελλήνων λογικά έχει μείνει η εικόνα του από τη γνωστή διαφήμιση της εποχής με το σλόγκαν «Ο Γκραντ Χιλ πίνει Sprite». Όσο λοιπόν… έπινε Sprite ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχουμε δει ποτέ. Από την πρώτη του κιόλας χρονιά έγινε ο δημοφιλέστερος παίκτης στο ΝΒΑ κάτι που πιστοποιήθηκε εις διπλούν μάλιστα από την ψηφοφορία για το All Star Game τόσο το 1995 όσο και το 1996.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments