Ελλάδα

ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αναζητούν και τον 2ο άνδρα που τον κλωτσούσε

ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αναζητούν και τον 2ο άνδρα που τον κλωτσούσε
ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δίωξη για θανατηφόρα σωματική βλάβη στον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στην Ομόνοια. Η ΕΛΑΣ αναζητεί και τον δεύτερο άνδρα που φαίνεται στο βίντεο να τον κλοτσάει.

ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Την υπόθεση θανάτου του 33χρονου που επιχείρησε να ληστέψει κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια διερευνά η αστυνομία.

Ο 74χρονος κοσμηματοπώλης συνελήφθη χθες και σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που είναι κακουργηματικού βαθμού και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Τώρα, η έρευνα των αρχών επικεντρώνεται στον εντοπισμό του δεύτερου άντρα, ο οποίος μαζί με τον κοσμηματοπώλη, φαίνεται να προσπαθεί με κλωτσιές να ακινητοποιήσει η έστω καθυστερήσει μέχρι την άφιξη της αστυνομίας, τον 33χρονο. Αξιωματικοί της αστυνομίας αναφέρουν πως ενδέχεται να είναι είτε κάτοικος της περιοχής, είτε ιδιοκτήτης ή θαμώνας γειτονικού καταστήματος.

Εντωμεταξύ, κρίσιμη θεωρείται η νεκροψία που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του 33χρονου και συγκεκριμένα αν ο θάνατός του προκλήθηκε από παθολογικά αίτια ή από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Αυτό ενδεχομένως να αλλάξει για τον κοσμηματοπώλη την κατηγορία σε ανθρωποκτονία.

Παράλληλα, γίνεται έρευνα αν και οι ενέργειες ακινητοποίησης του επίδοξου ληστή από τους αστυνομικούς ήταν οι προβλεπόμενες.

Ζακ Κωστόπουλος: Δίωξη για θανατηφόρα σωματική βλάβη στον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στην

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Γλάδστωνος, οπού χθες άφησε την τελευταία του πνοή άντρας που επιχείρησε να ληστέψει το κατάστημα.

Ο κοσμηματοπώλης οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που είναι κακουργηματικού βαθμού και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Η δικογραφία για τον καταστηματάρχη ανατέθηκε σε τακτικό Ανακριτή, από τον οποίο ήδη ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, ο κοσμηματοπώλης δεν έχει καμία συμμετοχή στην τραγική κατάληξη του ανθρώπου που επιχείρησε τη ληστεία : «Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό γι’ όλους, στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επελθόν αποτέλεσμα ο εντολέας μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος. Ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε πως ο κατηγορούμενος έπραξε τα αυτονόητα:

«Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία ειδοποιώντας την αστυνομία. Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του δράστη μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν. Στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής στην προσπάθεια του να βγει τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά».

Σύμφωνα με τον συνήγορο, δεν ήταν ο τραυματισμός του δράστη που επέδρασε στην απώλεια της ζωής του και ως απόδειξη σε αυτό ο κ. Αναγωστόπουλος τόνισε πως αφού βγήκε από το κοσμηματοπωλείο «και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ, σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού».

Οι Αρχές εξετάζουν τα στοιχεία της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων και τα βίντεο από το σημείο.

ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιος ήταν ο ακτιβιστής που σκοτώθηκε στο κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια

Ακτιβιστής της LBGTQ κοινότητας, αρθρογράφος, και, όπως είχε ο ίδιος αποκαλύψει, οροθετικός, ήταν ο Ζαχαρίας (Ζακ) Κωστόπουλος, ο άντρας που άφησε την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο, κατά τη φερόμενη ως απόπειρα ληστείας κοσμηματοπωλείου στην Κάνιγγος.

Όπως αναδείχθηκε και από το σχετικό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, δύο άντρες κλωτσούν και σπάνε τη τζαμαρία της προθήκης του κοσμηματοπωλείου, από την οποία επιχειρούσε να απεγκλωβιστεί, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να βρει τον θάνατο στο πεζοδρόμιο της Γλάδστωνος, ενώπιον δεκάδων θεατών και παρά την παρέμβαση ενός από αυτούς, ο οποίος και προσπάθησε να σταματήσει τους δύο άντρες που τον κλωτσούσαν.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, που παραπέμπει σε λιντσάρισμα, ο ένας εκ των δύο ανδρών που “πήρε το νόμο στα χέρια του”, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, συνελήφθη, ενώ πληροφορίες υποστηρίζουν ότι δε βρισκόταν καν μέσα στο κατάστημά του όταν μπήκε μέσα το θύμα.

Η εικόνα από το ξύλο που τρώει ο Ζακ Κωστόπουλος με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει προκαλεί σοκ:

Ο Ζακ Κωστόπουλος, σε μια μοιραία «προφητική» συνέντευξή του, και σε μια ερώτηση που θα έπρεπε να απευθυνθεί σε όσους παρακολούθησαν άπραγοι τους δύο άντρες να κλωτσούν και να σπάνε τη τζαμαρία απ΄όπου προσπαθούσε να ξεφύγει, είχε αναρωτηθεί, στο 3pointmagazine τον Φεβρουάριο του 2017, :« Όταν βλέπεις να επιτίθενται σε κάποιον, γιατί κοιτάς από την άλλη;».

Συγκεκριμένα είχε δηλώσει: «Όταν βλέπεις να επιτίθενται σε κάποιον, γιατί κοιτάς από την άλλη; Δε λέω να παίξεις ξύλο γιατί ούτε εγώ το έχω με το ξύλο αλλά μπορείς να βάλεις μια φωνή. Να κάνεις κάτι, να αντιδράσεις με κάποιον τρόπο.

Για παράδειγμα, την επίθεση που δέχτηκα ως περιστατικό όταν το έγραψα, στο Facebook είχα θεωρητική αλληλεγγύη και συμπαράσταση. Όμως σκεφτόμουν από όλους εσάς όταν το βλέπετε στο δρόμο, γιατί δεν κάνετε κάτι;»

Ο Ζακ Κωστόπουλος είχε γεννηθεί στην Αμερική και ήρθε μικρός στην Ελλάδα. Είχε δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα στο χώρο της LBGTQ κοινότητας ως ακτιβιστής για τα δικαιώματά της, είχε αρθρογραφήσει σε πολλά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και το Docville του Documento, και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον κύκλο του.

Είχε πέσει στο παρελθόν επανειλημμένα θύμα μπούλινγκ και επιθέσεων, φραστικών και σωματικών, αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε ποτέ από το να είναι ένας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος άνθρωπος, με μεγάλη αγάπη για τα ζώα και έντονη δραστηριότητα.

Οι αρχικές πληροφορίες της υπόθεσης υποστήριζαν ότι ο Ζακ Κωστόπουλος είχε μπει, υπό την επήρεια ουσιών, για να ληστέψει το κοσμηματοπωλείο, στο οποίο και εγκλωβίστηκε και βρήκε τον θάνατο από τις κλωτσιές των αντρών.

Το προφίλ του στο Facebook κατακλύστηκε από μηνύματα λύπης και συμπαράστασης, όταν η ταυτότητά του, ως θύματος του ξυλοδαρμού, έγινε γνωστή. Μέλη της LBGTQ κοινότητας, φίλοι του, αλλά και δημοσιογράφοι που τον είχαν γνωρίσει έσπευσαν να εκφράσουν τη λύπη και την οργή τους για τον τρόπο με τον οποίο πέθανε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments