Διεθνή

Μακρόν σε ΠΓΔΜ: Καμία συμφωνία δεν είναι τέλεια

Μακρόν σε ΠΓΔΜ: Καμία συμφωνία δεν είναι τέλεια
Μακρόν: Πρέπει να επιλέξετε και να αποφασίσετε εάν θα αλλάξετε το Σύνταγμα. Γίνετε «Βόρεια Μακεδονία».

Μακρόν: «Υπάρχει ομόθυμη στήριξη από την ΕΕ για τη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε προαναγγέλλοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα στείλει σήμερα βιντεοσκοπημένο μήνυμα υπέρ της συμφωνίας ενθαρρύνοντας τους πολίτες της ΠΓΔΜ να προσέλθουν στις κάλπες.

Ο Εμανουέλ Μακρόν επεσήμανε ότι καμία συμφωνία δεν είναι τέλεια, αλλά η συγκεκριμένη περίμενε 27 χρόνια και επετεύχθη χάρις στο θάρρος της πολιτικής ηγεσίας σε Ελλάδα και Σκόπια.

Όπως αναφέρει στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, η Συμφωνία διευκολύνει την ανάπτυξη και την προετοιμασία για το μέλλον, καλώντας τους Σκοπιανούς να πράξουν το καθήκον τους στο δημοψήφισμα. Λαμβάνοντας, ωστόσο, υπόψιν τις αντιδράσεις που υπάρχουν και στις δύο πλευρές, παραδέχεται πως «καμία συμφωνία δεν είναι τέλεια».

Στο κομμάτι αυτό «αποκρούει» τις όποιες αντιρρήσεις, υποστηρίζοντας πως «μέχρι πριν από λίγους μήνες κανείς δεν ήλπιζε για μια συμφωνία, η οποία περίμενε 27 χρόνια».

«Πρέπει να επιλέξετε και να αποφασίσετε εάν θα αλλάξετε το Σύνταγμα. Γίνετε «Βόρεια Μακεδονία». Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή η συμφωνία είναι καλή για εσάς, για ολόκληρη την περιοχή και για την Ευρώπη» λέει ο Εμανουέλ Μακρόν.

Στο δημοψήφισμα επιλέγετε Βόρεια Μακεδονία ή Βόρεια Κορέα

Έντονες πιέσεις από τη Δύση δέχονται οι Σκοπιανοί πολίτες ενόψει του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου στον απόηχο πρόσφατης δημοσκόπησης που έδειχνε μόνο ένα μικρό προβάδισμα 2,2% υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως τόνισε ο Τιμονιέ, «νομίζω ότι οι “Μακεδόνες” είναι ικανοί να κάνουν θυσίες και τώρα έχουν μια πραγματική ευκαιρία, ειδικά την επόμενη εβδομάδα να το αποδείξουν. Έχω μιλήσει με “Μακεδόνες” και γνωρίζω ότι αυτό δεν είναι εύκολο αλλά όλοι θα πρέπει να σκεφτούν τις επόμενες γενιές. Θα το πω χωρίς περιστροφές:

Η επιλογή (σ.σ στο δημοψήφισμα) είναι μεταξύ “Βόρειας Μακεδονίας” και “Βόρειας Κορέας”. Πρέπει να ξέρετε τι θα επιλέξετε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments