Πολιτική

Δραγασάκης: Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει περικοπή των συντάξεων

Δραγασάκης: Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει περικοπή των συντάξεων
«Η κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη να μην περικοπούν οι συντάξεις» τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Την πεποίθησή του ότι δεν θα υπάρξει τελικά περικοπή των συντάξεων, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ και στην εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα».

«Η κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη να μην περικοπούν οι συντάξεις» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για διαρθρωτικό μέτρο που αφορά τη βιωσιμότητα των ταμείων.

«Στόχος είναι η ακύρωση του μέτρου», είπε ο κ. Δραγασάκης.

Ερωτηθείς για τις συζητήσεις με τους Θεσμούς για τις συντάξεις, είπε ότι δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς ενέργειας και ότι πρόκειται για συζήτηση και όχι για διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς ενώ σημείωσε ότι μόνο το ΔΝΤ έθετε το ζήτημα της περικοπής.

Συνεχίζοντας είπε ότι η κυβέρνηση συζητά με τους θεσμούς ειδικά για αυτό το ζήτημα, «γιατί νομοθετήσαμε την περικοπή έπειτα από τις πιέσεις του ΔΝΤ».

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, ναι, αλλά εμείς λέμε να δούμε και πώς έγιναν αυτές οι συμφωνίες» είπε και πρόσθεσε. «Για πρώτη φορά μπορούμε να μιλάμε για ένα μακροπρόθεσμα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Για την τόνωσή του, χρειαζόμαστε ανάπτυξη, απασχόληση και καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής.

Η περικοπή συντάξεων δεν βοηθάει και αντίθετα κάνει ζημιά. Δεν υπάρχει επιχείρημα για να κόψουμε τις συντάξεις», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Είμαστε εδώ για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε σε αυτή τη χώρα και να σταματήσουμε το κρυφτούλι πίσω από την τρόικα. Υπάρχουν και υπήρχαν δυνάμεις στην Ελλάδα που θέλουν να βρισκόμαστε διαρκώς σε μνημόνια», υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης.

Υπερασπίστηκε την προσπάθεια του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τις συντάξεις.

«Ο κ. Τσακαλώτος κάνει τιτάνια προσπάθεια να καταδείξει το μέτρο δεν είναι διαρθρωτικό και προσπάθησε να εξηγήσει «στους δύσπιστους Θωμάδες» τα δεδομένα. Βλέπω αυτό το πράγμα να εκχυδαΐζεται στην Ελλάδα».

Συμφωνία των Πρεσπών

Απαντώντας σε ερώτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης την χαρακτήρισε «αναγκαία και εθνικά συμφέρουσα λύση» και «ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα» ενώ πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη συμφωνία των Πρεσπών πολύ ευρύτερη από αυτή που διαφαίνεται τώρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments