Αθλητισμός

Χάρι Γουίλσον: Ο νέος “Μπέιλ” είναι το καλύτερο πρότζεκτ της Λίβερπουλ

Χάρι Γουίλσον: Ο νέος “Μπέιλ” είναι το καλύτερο πρότζεκτ της Λίβερπουλ
Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ. Η "Αγία Τριάδα" της Λίβερπουλ... απειλείται. Και την απειλεί ένα 21χρονο παιδί. Αυτός για τον οποίο μιλάει ολόκληρη η Αγγλία από χθες το βράδυ.

Τον αποκαλούν το… wonderkid της Ουαλίας. Ένα χαρισματικό παιδί που μεγάλωσε μέσα στην ακαδημία της Λίβερπουλ. Που βρέθηκε εκεί για πρώτη φορά στα 8 του χρόνια. Που για χάρη του έριζαν η Εθνική ομάδα της Αγγλίας και της Ουαλίας. Εκείνος είχε αποφασίσει από πολύ νωρίς.

«Δεν αμφέβαλα ποτέ με ποια Εθνική ήθελα να αγωνιστώ. Γεννήθηκα στην Ουαλία και μεγάλωσα εκεί. Η Αγγλία με ήθελε αλλά είμαι ευγνώμων που παίζω για την Ουαλία», είχε πει ο Χάρι Γουίλσον όταν έκανε την πρώτη του συμμετοχή με την Εθνική ομάδα της Ουαλίας. Κσι τι συμμετοχή: έγινε ο νεότερος στην ιστορία διεθνής παίκτης της χώρας του.

Φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο σε ηλικία 16 ετών και 207 ημερών. Από εκείνη τη μέρα και μετά, βέβαια, πέρασαν άλλα πέντε χρόνια για να το κάνει ξανά. Οι Ουαλλοί τον έβαζαν στις μικρές ομάδες της χώρας. Στην ανδρών μετράει έως τώρα τέσσερις συμμετοχές και ένα γκολ. Ένα γκολ με το αριστερό του πόδι. Αυτό που τον κάνει να τον συγκρίνουν πολλοί με τον συμπατριώτη του. Τον Γκάρεθ Μπέιλ.

Αυτό με το οποίο ανάγκασε χθες όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη να μιλάει για εκείνον. Χάρη στη γκολάρα που σημείωσε απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Αυτό κι αν θύμισε Μπέιλ.

Απολαύστε το στο 8.20

https://www.youtube.com/watch?v=ZK11vWelGuI

Ο πιτσιρικάς, γεννημένος στις 22 Μαρτίου 1977, έγινε θέμα συζήτησης και… πρωτοσέλιδου και για έναν ακόμα λόγο. Για τον πανηγυρισμό του μετά το γκολ με το οποίο ισοφάρισε στο Θέατρο των Ονείρων. Τι έκανε; Έδειξε τα πέντε δάκτυλά του προς τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ.

Αυτή η κίνηση θύμισε μία αντίστοιχη που είχε κάνει ο Στίβεν Τζέραρντ το 2014, όταν η Λίβερπουλ είχε επικρατήσει της Μάντσεστερ μέσα στο σπίτι της με 3-0, αλλά και ο Φερνάντο Τόρες στο 1-4 στο ίδιο γήπεδο το 2009.

Τι σημαίνει αυτός ο πανηγυρισμός; Είναι τα πέντε ευρωπαϊκά που έχει κατακτήσει η ομάδα τους και φυσικά είναι περισσότερα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιντετ που έχει τρία.

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος του πιτσιρικά; Να πείσει, μετά τον ομοσπονδιακό τεχνικό του Ράιαν Γκιγκς, και τον Γιούργκεν Κλοπ ότι αξίζει μιας θέσης στην ομάδα του Anfield: «Είμαι στην Λίβερπουλ από τα 8 μου και το όνειρό μου είναι να παίξω στην πρώτη ομάδα. Ελπίζω να τα καταφέρω κάποια στιγμή στο μέλλον».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments