Αθλητισμός

ΑΕΚ: Ο Μπερτομέου την “ψήνει” για Euroleague;

ΑΕΚ: Ο Μπερτομέου την “ψήνει” για Euroleague;
O Τζόρντι Μπερτομέου θα ήθελε την ΑΕΚ στην Eurolegaue ωστόσο υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες τόσο λόγω της δομής της διοργάνωσης όσο και λόγω... ΑΕΚ.

Η περσινή παρουσία της ΑΕΚ στο Basketball Champions League και κυρίως το Final 4 δεν πέρασαν απαρατήρητη από τους ανθρώπους της Euroleague.

Στο περιθώριο του γκαλά για το τουρνουά στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο Τζόρντι Μπερτομέου, φέρεται να άνοιξε συζήτηση με τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, για τη συμμετοχή της ΑΕΚ στην Euroleague και σύμφωνα με δημοσιεύματα του ζήτησε να μιλήσει με τον Μάκη Αγγελόπουλο για τη συγκεκριμένη προοπτική.

Βέβαια για να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα, πρέπει να ξεπεραστούν μεγάλα εμπόδια.

Το βασικότετο από αυτά είναι το μπάτζετ.

Ωστόσο και ο ίδιος ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει καταστήσει σαφές πως η συμμετοχή στη διοργάνωση για μια χρονιά θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα παρά προοπτική στην ομάδα του.

Εκτός αυτού, ο Μάκης Αγγελόπουλος θεωρεί πως με την παροχή κλειστών συμβολαίων σε δέκα ομάδες της Ευρωλίγκας, που έχουν δεδομένα έσοδα σε βάθος ετών, δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός όχι μόνο στην ίδια την Ευρωλίγκα, αλλά και στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Η Euroleague θα προχωρήσει σε αύξηση των ομάδων της σε 18 την επόμενη σεζόν (2019/20), αλλά δεν υπάρχει σκέψη παραχώρησης έξτρα εισιτηρίου για την Ελλάδα μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Ο άνδρας της Euroleague, με τα τωρινά δεδομένα δεν φαίνεται πως μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ θέση στην Euroleague, παρά μόνο μέσω της κατάκτησης του Eurocup στο οποίο έχει ξεκαθαρίσει ο Μάκης Αγγελόπουλος πως δεν θέλει να πάρει μέρος η ομάδα του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments