Πολιτική

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: “Δύναμη Ελληνισμού”, το κόμμα που ανησυχεί Μητσοτάκη και Καμμένο

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: “Δύναμη Ελληνισμού”, το κόμμα που ανησυχεί Μητσοτάκη και Καμμένο
Ο Θανάσης Λυρτσογιάννης γράφει στο blog του στο pagenews.gr το κόμμα "Δύναμη Ελληνισμού" που θα δημιουργήσει προβλήματα στις εκλογές του 2019.

Μεγάλο χτύπημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πάνο Καμμένο από τους Τάκη Μπαλτάκο και Δημήτρη Καμμένο.

Οι δύο άνδρες δημιουργούν το νέο κόμμα με τίτλο «Δύναμη Ελληνισμού», το οποίο τοποθετείται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και μεταξύ αυτής και της Χρυσής Αυγής.

Το πλήγμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι πολύ σημαντικό γιατί του φράζουν το δρόμο σε ψηφοφόρους που βρίσκονται πιο δεξιά από την παραδοσιακή θέση του κόμματός του και τους οποίους τώρα προσπαθεί να προσεγγίσει με τους Αδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη.

Και θα είναι μεγάλο το χτύπημα, γιατί κάθε απώλεια της Νέας Δημοκρατίας απομακρύνει το στόχο της αυτοδυναμίας που είναι ο κυρίαρχος αυτή τη στιγμή.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι έρευνα που έγινε στις αρχές Σεπτεμβρίου με το ερώτημα αν θα ψήφιζαν κόμμα που θα δημιουργήσουν οι Τ. Μπαλτάκος και Δ. Καμμένος η απάντηση ήταν 1,9% των ερωτηθέντων πως θα τους ψήφιζαν (παρότι δεν είχαν ακόμα δημιουργήσει το κόμμα) και 5,9% μπορεί και να τους ψήφιζε.

Που σημαίνει ότι ο κίνδυνος για απώλειες από τη Νέα Δημοκρατία δεν είναι καθόλου αμελητέος. Το αντίθετο μάλιστα.

Για τον λαβωμένο από τις δημοσκοπήσεις Πάνο Καμμένο η δημιουργία του νέου κόμματος είναι πολύ πιθανό να είναι η χαριστική βολή και να του στερήσει κάθε ελπίδα (έστω και αμυδρή) που μπορεί τώρα να διαθέτει για να υπερβεί το όριο του 3%.

Το πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος για τον αρχηγό των ΑΝΕΛ αποκαλύπτεται και από τη ρητορική των τελευταίων εβδομάδων με την οποία ο Πάνος Καμμένος επιχειρεί να εμφανιστεί ως ο γνήσιος εκφραστής του καραμανλισμού και των καραμανλικών.

Στο σημείο αυτό να σας υπενθυμίσουμε και το παρασκήνιο που αποκάλυψε ο eretikos.gr ότι δηλαδή Τ. Μπαλτάκος και Δ. Καμμένος είναι σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για τη σύμπηξη συνασπισμού κομμάτων με τους Φαήλο Κρανιδιώτη και Βασίλη Καπερνάρο και μαζί να κατεβούν στις εκλογές.

Οπότε όπως γίνεται αντιληπτό ότι ο κίνδυνος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πάνο Καμμένο είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Τέλος, να επισημάνουμε και τις διεργασίες που γίνονται προς την κεντρώα πλευρά της Νέας Δημοκρατίας από τους Κατερίνα Παπακώστα, Βαγγέλη Αντώναρο, Νίκο Καραχάλιο και άλλα καραμανλικά πρώην και νυν στελέχη της ΝΔ για τη δημιουργία κεντροδεξιού κόμματος.

Στις συζητήσεις συμμετέχει και ο Πάνος Καμμένος, οποίος όπως προαναφέραμε παρουσιάζεται πλέον ως ο πιο γνήσιος εκφραστής του καραμανλισμού.

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη, εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments