Πολιτική

Φαβορί ο Τσίπρας για το Νόμπελ Ειρήνης – Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Φαβορί ο Τσίπρας για το Νόμπελ Ειρήνης – Όλες οι τελευταίες πληροφορίες
Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση του Νόμπελ Ειρήνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως είναι το απόλυτο φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης μαζί με τον Ζόραν Ζάεφ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, μάλιστα, βρίσκεται πολύ συχνά και στους τίτλους διεθνών ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας μοιάζει να είναι ένα βήμα μόνο μακριά από την κατάκτηση του βραβείου, που αποτελεί πάντα παγκόσμιο γεγονός.

Η απονομή θα γίνει την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στις 11.00 (ώρα Βρυξελλών).

Το πρόσφατο τηλεγράφημα του σουηδικού πρακτορείου ειδήσεων TT, ενδεικτικά, προκάλεσε το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού, καθώς το ενδεχόμενο της βράβευσης του Έλληνα πρωθυπουργού δεν επιβραβεύει απλώς την κυβερνητική προσπάθεια στην εξωτερική πολιτική, αλλά αποτελεί και τιμητική διάκριση για τη χώρα.

Το δημοσίευμα αυτό έχει τίτλο: «Τραμπ και Τσίπρας: βαριά ονόματα για το βραβείο Ειρήνης» και θέτει το ερώτημα, αν το βραβείο Νόμπελ για την Ειρήνη θα απονεμηθεί και πάλι σε έναν πρόεδρο των ΗΠΑ.

Τα δεδομένα φέτος έχουν αλλάξει, γιατί η Επιτροπή έχει ενώπιόν της ένα «δημοψήφισμα της τελευταίας στιγμής για να το συσχετίσει με έναν από τους υποψηφίους για το βραβείο».

Το δημοσίευμα αυτό τονίζει επίσης, το γεγονός, ότι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ έχουν ήδη επαινεθεί για τη συμφωνία τους που θέτει τέρμα σε ένα μακρόχρονο αδιέξοδο σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ.

«Το τέλειο βραβείο ειρήνης»

Ο ειδικός συντάκτης του σουηδικού πρακτορείου ειδήσεων για τα βραβεία Νόμπελ, Βίκτορ Νούμελιν, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του TT, σημείωσε άλλωστε:

«Κάθε χρόνο γίνονται πολλές εικασίες και συζητήσεις για το ποιος θα πάρει το βραβείο ειρήνης και σε ποιον τομέα θα ήθελαν (τα μέλη της επιτροπής που απονέμει το βραβείο) να δώσουν προσοχή. Φέτος μιλάνε πολύ για την Κορεατική Χερσόνησο, μιλάνε για την κατάσταση στο προσφυγικό, την κατάσταση ανάμεσα στην Ελλάδα και τη «Μακεδονία» με τις διαπραγματεύσεις».

Ο κ. Νούμελιν υπογράμμισε, ακόμη, πως πολλά μέλη στην Επιτροπή για το βραβείο Ειρήνης θα σκέπτονταν πως θα ήταν κατά κάποιον τρόπο το «τέλειο» βραβείο ειρήνης.

«Θα ήταν τέλεια να δοθεί το βραβείο Ειρήνης για παράδειγμα στους πρωθυπουργούς των δύο χωρών ή σε κάποιον άλλον που διαπραγματεύθηκε» είπε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments