Διεθνή

Νησιά Φερόε: Ο καταπράσινος παράδεισος με την άγνωστη ιστορία (pics)

Νησιά Φερόε: Ο καταπράσινος παράδεισος με την άγνωστη ιστορία (pics)
Μοναδικά "κλικ" από τα Νησιά Φερόε ή αλλιώς Νησιά των Προβάτων.

Τα Νησιά Φερόε ή αλλιώς Νησιά των Προβάτων είναι σύμπλεγμα 18 νήσων που αποτελούν αυτόνομη κοινοβουλευτική δημοκρατία, η οποία ανήκει στο Βασίλειο της Δανίας.

Βρίσκονται στον βόρειο Ατλαντικό ωκεανό ανάμεσα στη Σκωτία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία με συνολική έκταση 1.399 τ.χλμ. και πληθυσμό 50.498 κατοίκους, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2018.

Στα Νησιά Φερόε όλα μοιάζουν παραμυθένια. Με απέραντο πράσινο από τις κοιλάδες που καταλήγει στο γαλάζιο της θάλασσας αποτελούν ένα από τα πιο ειδυλλιακά μέρη του πλανήτη.

Τα, ηφαιστειακής προέλευσης, νησιά είναι γενικά βραχώδη με χαμηλές κορυφές, ενώ οι ακτές είναι γενικά απόκρημνες. Τα νησιά έχουν τις ψηλότερες βραχώδεις ακτές σε όλη την Ευρώπη,και ορισμένες από τις ψηλότερες παγκόσμια.

Το χαμηλότερο υψόμετρο είναι στο επίπεδο της θάλασσας, ενώ η ψηλότερη κορυφή είναι η Σλαταρτίντουρ με ύψος 882 μέτρα.

Το άγνωστο παρελθόν τους

Η πρώιμη ιστορία των νησιών είναι μάλλον άγνωστη. Εικάζεται ότι τον 6ο αιώνα μ.Χ. ένας Ιρλανδός μοναχός παρέπλευσε κάποια νησιά στο βόρειο Ατλαντικό, τα οποία χαρακτήρισε ως παράδεισο των πουλιών και των προβάτων.

Ίσως, με βάση τα σημερινά χαρακτηριστικά τους, τα νησιά αυτά να ταυτίζονται με τις Φερόες.  Στα τέλη του 7ου αιώνα, τα νησιά δέχθηκαν την επίσκεψη μοναχών από την Ιρλανδία σε αναζήτηση ερημητηρίων για μοναχισμό.

Το παλαιότερο γνωστό γραπτό κείμενο, στο οποίο μάλλον γίνεται αναφορά στα νησιά, ανήκει στον Ντικουίλ, έναν Ιρλανδό μοναχό, ο οποίος στο βιβλίο του Μενσούρα Όρμπις Τέρα (Περιγραφή της γήινης σφαίρας) το 825 μ.Χ., περιγράφει τις χώρες βόρεια της Αγγλίας. Στο κείμενο περιγράφονται μεταξύ άλλων νησιά που ταιριάζουν με τη φυσική περιγραφή των Φερόων Νήσων.

Περισσότερες φωτογραφίες από τα Νησιά Φερόε:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments