Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Συνάντηση με τον Πούτιν στη Μόσχα – Τα θέματα που θα “πέσουν” στο τραπέζι

Αλέξης Τσίπρας: Συνάντηση με τον Πούτιν στη Μόσχα – Τα θέματα που θα “πέσουν” στο τραπέζι
Στις 12 Δεκεμβρίου στη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας.

Στις 12/12 σκοπεύει να μεταβεί στην Μόσχα ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ένα σημαντικό βήμα για την εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας μας με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Sputnik αναφέρει:

«Η προκαταρκτική ημερομηνία της επίσκεψης έχει τεθεί για τις 12 Δεκεμβρίου. Ο πρωθυπουργός ελπίζει σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν».

Αλλά και κυβερνητική πηγή λέει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Ρωσία την εν λόγω ημερομηνία.

Τα θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι

Οι σχέσεις των δυο κρατών και το περιθώριο συνεργασίας σε μια σειρά τομέων όπως το Εμπόριο, η Ναυτιλία, ο Τουρισμός, η Ενέργεια, οι περιφερειακές εξελίξεις αλλά και τα εθνικά ζητήματα, όπως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό θα βρεθούν σύμφωνα με πληροφορίες της «Νέας Σελίδας» στο επίκεντρο της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ιδιαίτερα οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και οι προσπάθειες οριστικής επίλυσης στο πρόβλημα της Συρίας φαίνεται ότι θα απορροφήσουν μεγάλο μέρος της συζήτησης των δυο ηγετών παράλληλα με τις προτάσεις για μόνιμη ειρήνη στην «ταραγμένη» γειτονιά μας.

Να σημειωθεί, ότι στις 5 του Δεκέμβρη, πριν δηλαδή από την συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αλέξη Τσίπρα θα  συνεδριάσει η Μεικτή Διυπουργική Επιτροπή, που οι συνέπειες των ελληνικορωσικών σχέσων την έχουν επηρεάσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments