Πολιτική

Παπαδημούλης για Σαμαρά: «Άτυπος ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας»

Παπαδημούλης για Σαμαρά: «Άτυπος ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας»
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκε στον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε «Ο κ. Σαμαράς λειτουργεί ως άτυπος ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,προκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση στη Βουλή, «για να δει πως έχουν τα πράγματα», όπως είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό «24/7″.

«Η επανεμφάνιση του κ. Σαμαρά με την ομιλία του στην Καβάλα είναι ένα σαφές σήμα της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί ακυρώνει τη στρατηγική που εξήγγειλε στα γενέθλια της ΝΔ. Οχι άνοιγμα προς το κέντρο αλλά αλληθώρισμα προς την άκρα δεξιά» είπε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε: «Ο κ. Σαμαράς λειτουργεί ως άτυπος ηγέτης της ΝΔ ξεχνώντας ότι όταν αυτός ήταν πρόεδρος η ΝΔ, το κόμμα του είχε τις χειρότερες επιδόσεις της. Περιμένω σήμερα από τον Κυρ. Μητσοτάκη μια απάντηση, αν ισχύει η δέσμευση ότι θα σεβαστούν τη συμφωνία των Πρεσπών εφόσον κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Το γεγονός ότι ο κ. Ζάεφ θέλησε να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς στη χώρα του δείχνει ότι αυτά που του είπε η Σπυράκη εκπροσωπούσαν τον Κ. Μητσοτάκη».

Καταλόγισε «καιροσκοπικό ψηφοθηρισμό» στη Ν.Δ λέγοντας ότι αυτός «φαίνεται σ’ αυτό που λένε ότι περιμένουν τον Καμμένο, ετεροπροσδιορίζονται από αυτόν, την ώρα που τον βρίζουν» και συνέχισε: «Από τη στιγμή που ο Κ. Μητσοτάκης εγκατέλειψε τη γραμμή του Κ. Καραμανλή και προσχώρησε στη γραμμή Σαμαρά τον έβαλε κεχαγιά στο κεφάλι του.

Η κωλοτούμπα του στο μακεδονικό δείχνει ότι είτε είναι καιροσκόπος ψηφοθήρας ή είναι αδύναμος και υπό ομηρεία αρχηγός. Δεν ξέρω τι από τα δυο είναι χειρότερο».

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κυρώσει τη συμφωνία

Για την κυβέρνηση ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι είναι είναι έτοιμη να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών αν ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια και σημείωσε: «Πλειοψηφία υπάρχει, αρνούμαι να πιστέψω ότι ο κ. Καμμένος θα γίνει μοχλός για την ευδοκίμηση του σχεδίου της ΝΔ και των συμφερόντων που την υποστηρίζουν για πτώση αυτής της κυβέρνησης. Προκαλώ τον Κυρ. Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής όταν θα συμπληρωθεί εξάμηνο από την προηγούμενη που κατέθεσε, τον Δεκέμβριο, για να δούμε πώς έχουν τα πράγματα. Είναι άθλιο, πατριδοκάπηλο ψέμα να λένε ότι πουλήσαμε τη Μακεδονία για να διασφαλίσουμε τη μη περικοπή των συντάξεων. Όταν ψηφιστεί τον Δεκέμβριο ο προϋπολογισμός δεν θα περιλαμβάνει περικοπή συντάξεων. Έχουμε επιχειρήματα για να πείσουμε τους εταίρους μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης