Συνεντεύξεις

Μαριάννα Λούρμπα: Το #Nero είναι ένα ταξίδι σε Αιγαίο – Αθήνα – Τοσκάνη με φόντο το μπλε! (pics)

Μαριάννα Λούρμπα: Το #Nero είναι ένα ταξίδι σε Αιγαίο – Αθήνα – Τοσκάνη με φόντο το μπλε! (pics)
Η εικαστικός Μαριάννα Λούρμπα μιλά στο pagenews.gr για την εμπειρία της συμμετοχής της στην Ιταλία και τα συναισθήματά της.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, στο Αrezzo της Τοσκάνης εγκαινιάστηκε το νέο εργαστήρι ΒΑΜ του διακεκριμένου Ιταλού Καθηγητή Φωτογραφίας του Πανεπιστήμιου Urbino ISA, Antonio Manta. Η εικαστικός Μαριάννα Λούρμπα συμμετείχε εκθέτοντας τα έργα της, στο Αrezzo της Τοσκάνης.Εκεί παρουσιάστηκαν παράλληλα και τρεις ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας από τους καλλιτέχνες, Marianna Lourba, Luca Anzalone και Paolo Pagni.

Η Ελληνίδα ταλαντούχα εικαστικός συμμετέχει με την νέα της δουλειά με τίτλο Nero#νερό και δέχτηκε πολλά συγχαρητήρια για τις δημιουργίες της καθότι έκανε ιδιαίτερη αίσθηση τόσο για την τεχνική, την επαγγελματική της συνέπεια αλλά και την απλότητά της ως άνθρωπος.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε ο αρχιτέκτονας και εικαστικός Maurizio Garofalo που την ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους , ενώ εξήρε και το ταλέντο της.

Μίλησέ μας Μαριάννα για το τι έγινε στην Ιταλία στα πλαίσια της έκθεσης και ποια ήταν τα σχόλια του Maurizio Garofalo.

Αφού έδωσε συγχαρητήρια είπε ότι η ματιά μου έχει χωριστεί σε 3 σημεία: στην αρχιτεκτονική, την αφαίρεση και το design δημιουργώντας μια ποίηση στη φωτογραφία.

Χαρακτηριστικά είπε: «Στα έργα της αποτυπώνει την κλασική ομορφιά της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής πάντα με την γνωστή της αφαίρεση και τη συνδύασε με την ανατρεπτική μοντέρνα αρχιτεκτονική»

Τι ένιωσες στο άκουσμα αυτής της αξιόλογης κριτικής;

Είναι προφανές πως είναι μεγάλη χαρά να σχολιάζουν τη δουλειά σου τόσο καταξιωμένοι καλλιτέχνες στο χώρο μιας ξένης χώρας και να γίνεται αποδεκτή με κολακευτικά λόγια.

Με γεμίζει χαρά και όρεξη να συνεχίζω να δημιουργώ όμορφες και πάντα διαφορετικές εικόνες.

Τι ήταν το #nero για σένα;

Στατικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής, της γλυπτικής, της ζωγραφικής, όπου το λευκό, το μπλε και το μαύρο πάντα παρόν φιλοξενούν και φιλοξενούνται, συνθέτουν ένα μοτίβο φυσικής μυσταγωγίας.

Εικόνες από ταξίδια στο Αιγαίο, χρησιμοποιώντας τη δύναμη του φακού, παίζουν με τη γεωμετρία και την προοπτική, αποκαλύπτοντάς μας μια διαφορετική όψη της αρχιτεκτονικής και της απεραντοσύνης του γαλάζιου που αγκαλιάζει τα πάντα.

Τι σημαίνει τέχνη για σένα;

Ανεξάντλητη φαντασία και όρεξη για ζωή!

Ποια είναι τα επόμενά σου σχέδια;

Είμαι πάντα υπ’ ατμών καθώς η έμπνευση δεν έχει όρια και στεγανά (γέλια).Όταν μάλιστα καταλαβαίνεις πως κάθε έκθεση σε κάνει πιο ώριμη και σού δίνει ώθηση δε μένεις με σταυρωμένα χέρια…Φέτος ήταν μια πολύ έντονη και δημιουργική χρονιά που ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Έπη να σ’ ευχαριστήσω προσωπικά που πάντα είσαι κοντά καλλιτεχνικά σε νέους δημιουργούς και ήσασταν χορηγός επικοινωνίας της εν λόγω έκθεσης για την Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments