Μάικ Ευαγγελίτσης: Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ – Πέθανε στα 38 του από ανακοπή
Θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς ο Μάικ Ευαγγελίτσης πέθανε στα 38 του χρόνια.
Ο Μάικ έφυγε εντελώς ξαφνικά χτες βράδυ (9/10) από ανακοπή καρδιάς ενώ το προηγούμενο διάστημα ταλαιπωρούταν από καρκίνο τον οποίο ανακάλυψε κατά τύχη στο νοσοκομείο φοβούμενος ότι έχει… πνευμονία.
Ο Μάικ Ευαγγελίτσης ή αλλιώς Μίχαελ Μαρέκ, γεννήθηκε το 1980 στην Τσεχία και κατάφερε να διαγράψει την δική του πορεία στα ελληνικά παρκέ.
Αγωνίστηκε στον Πανελλήνιο, τον Άλιμο, τον Πανερυθραϊκό, τη Νίκη Αμαρουσίου, τον Ερμή Πειραιά, αλλά και τον Πορφύρα, στον οποίο έκλεισε την καριέρα του τη σεζόν 2014-15.
Ο Ευαγγελίτσης εργαζόταν ως προπονητής ακαδημιών, ενώ μέχρι πρότινος ήταν προπονητής και στην ομάδα του Προμηθέα Χαλανδρίου.
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του πάντως είχε έντονη δράση και ανησυχίες.
Δεν δίσταζε να πάρει θέση για τα θέματα ρατσισμού, ενώ πριν από μερικούς μήνες, κατά την διάρκεια των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν την χώρα, φρόντισε μέσω Facebook να τονίσει ότι προσφέρει στέγη και τροφή σε όποιον έχει ανάγκη.