Γεύση

Απόψυξη τροφίμων: Πώς θα ξεπαγώσετε εύκολα και γρήγορα κρέας και κιμά

Απόψυξη τροφίμων: Πώς θα ξεπαγώσετε εύκολα και γρήγορα κρέας και κιμά
Η σωστή απόψυξη τροφίμων "κλειδί" για την υγεία μας. Δείτε ποιος είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να ξεπαγώσετε κρέας και κιμά.

Η σωστή απόψυξη τροφίμων είναι το ίδιο σημαντική, όσο και το σωστό μαγείρεμά τους. Για αυτό χρειάζεται προσοχή.

Απόψυξη τροφίμων με απόλυτη ασφάλεια

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι πριν μαγειρέψετε οποιοδήποτε κατεψυγμένο τρόφιμο, παρατηρήστε εάν έχουν αλλοιωθεί κάποια από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Οδηγίες για γρήγορα απόψυξη των φαγητών

Αν βιάζεστε να ξεπαγώσετε ένα φαγητό, τότε δεν χρειάζεται πανικός.

Υπάρχει τρόπος να ξεπαγώσετε το κρέας σε 15 λεπτά.

  • Θα χρειαστείτε πλαστικές σακούλες τροφίμων με αεροστεγές κλείσιμο και ένα κατσαρολάκι με νερό.
  • Τοποθετείτε το κατεψυγμένο κρέας στα πλαστικά σακουλάκια και το σφραγίζετε.
  • Ζεσταίνετε το νερό και όταν φτάσει στους 60οC βάζετε μέσα και τα σακουλάκια με το κρέας.
  • Σβήνετε το μάτι και σκεπάζετε με το καπάκι της κατσαρόλας. Σε 15 λεπτά περίπου το κρέας έχει ξεπαγώσει!

Πώς θα ξεπαγώσετε γρήγορα και με ασφάλεια τον κιμά

Για τον κιμά ιδανικά πριν τον καταψύξετε είναι σημαντικό να τον χωρίσετε σε μικρότερες μερίδες, τις οποίες πιέζετε μέχρι να γίνουν λεπτές σαν πλάκες.

Αυτές τις μερίδες τις τυλίγετε με διάφανη μεμβράνη.

Ο κιμάς σε πλάκες ξεπαγώνει πιο γρήγορα.

Εύκολα, γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments