Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Τσίπρας για Καμμένο: Έχει τυφώνα στις ΗΠΑ, αλλά δεν λέγεται «Πάνος»
Τσίπρας για Καμμένο: Έχει τυφώνα στις ΗΠΑ, αλλά δεν λέγεται «Πάνος» | Pagenews.gr
Pagenews Team

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να ρίξει τους τόνους μετά από τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για τη στάση του γύρω από τη συμφωνία των Πρεσπών και για τα όσα είπε στους Αμερικανούς περί plan B. Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, εξερχόμενος από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε ως προς τις δηλώσεις του κυβερνητικού του εταίρου με αρκετό χιούμορ.

Ειδικότερα, αφού ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, εάν έχει μιλήσει με τον Πάνο Καμμένο που βρίσκεται στις ΗΠΑ, σχολίασε: «Έχει τυφώνα, αλλά δεν λέγεται «Πάνος», λέγεται «Michael»».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα του Πάνου Καμμένου συζητήθηκε στη συνεδρίαση.

Αποφασίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει στην δέσμευση που έχει δώσει ο Πρωθυπουργός απέναντι στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ,να συζητήσουν τον ερχόμενο Μάρτιο την πορεία της συνεργασίας τους.

Συζητήθηκε επίσης και το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Οι περιφέρειες που έχουν κλειδώσει έως τώρα είναι οι εξής:

  • Περιφέρεια Αττικής Ρένα Δούρου
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου Γιώργος Δέδες
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Κωνσταντίνος Κατσιμίγας
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Αναγνωστάκης
Εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας και συνταγματική αναθεώρηση

Η νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εκλεγεί την Κυριακή και θα επικεντρωθεί στη συνταγματική αναθεώρηση. Υπάρχουν προτάσεις προκειμένου να υπάρξει μία ενιαία Πολιτική Γραμματεία σε μικρότερο μέγεθος από την υπάρχουσα που αριθμεί σήμερα 29 μέλη.

Η πρόταση που αναμένεται να γίνει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα είναι μέχρι τα τέλη Οκτώβρη να ξεκινήσει η διαδικασία της αναθεώρησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνεδρίαση είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι μέχρι τα Χριστούγεννα, θα πρέπει να έχουν εισαχθεί στο κοινοβούλιο και να έχουν ψηφιστεί οι δεσμεύσεις του στην ΔΕΘ, δηλαδή τα αναδρομικά, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και φυσικά το θέμα των συντάξεων.

Ετικέτες: 
2018