Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Ο Πασκουάλ ήταν ξεκάθαρος – “Εάν δεν παίξεις άμυνα υπάρχει και ο πάγκος”

Παναθηναϊκός: Ο Πασκουάλ ήταν ξεκάθαρος – “Εάν δεν παίξεις άμυνα υπάρχει και ο πάγκος”
Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε δώρο στη Μακάμπι κι ο Πασκουάλ δεν πρόσφερε δωρεάν χρόνο συμμετοχής σε κανέναν.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στην Ευρώπη απέναντι στην Μακάμπι, αλλά όλοι ξέρουν στο “πράσινο” στρατόπεδο πως η απόδοση της ομάδας δεν ήταν αυτή που θα ήθελαν να δουν. Ωστόσο, οι δύο βαθμοί είναι σημαντικοί και ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του κρατάνε αυτό, προσπαθώντας να αφήσουν πίσω τον κακό τους εαυτό.

Η Μακάμπι δεν είχε να χάσει τίποτα. Παρά τις απουσίες της μπήκε στο παρκέ και προσπάθησε να διεκδικήσει από το ματς όσα περισσότερα μπορούσε καθώς ο Παναθηναϊκός έδινε κατά διαστήματα δικαιώματα, αλλά βασίστηκε στην μοναδική επιθετική βραδιά του Λοτζέσκι, στην αθόρυβη πλην ουσιαστική παρουσία του Λάνγκφορντ, στην άνοδο του Τόμας, στη δημιουργική δουλειά του Καλάθη.

Βέβαια, ενδιαφέρον έχει και το πως ο προπονητής των πρασίνων προσέγγισε το ματς.

Ξεκίνησε τον Παπαπέτρου, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στα αμυντικά του καθήκοντα, με αποτέλεσμα να δει το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης από τον πάγκο και να χρησιμοποιηθεί στα τρία τελευταία λεπτά.

Ο Λεκαβίτσιους έμεινε μόλις 3.35’’ πάνω στο παρκέ, ενώ κι ο Μήτογλου (που πάντως πήρε χρόνο συμμετοχής), αποσύρθηκε όταν… βάρυνε η μπάλα.

Ο Καταλανός κόουτς έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι θέλει οι παίκτες να εκτελούν τις εντολές τους. Όποιος δεν υπακούει απλά μένει έξω.

Ο Πασκουάλ είναι της άποψης ότι άμα δεν κοπιάσεις στην άμυνα δεν θα ζεσταθείς από την επίθεση.

Αν συνυπολογίσουμε το αποτέλεσμα, το ότι ο Πασκουάλ έστειλε… μηνύματα, αλλά και πως οι «πράσινοι» βρήκαν λύσεις από πολλούς και διαφορετικούς παίκτες, η πρεμιέρα ήταν επιτυχής για τον Παναθηναϊκό. Βεβαίως, θα χρειαστεί να ανεβάσει την απόδοσή του και στις δύο πλευρές του γηπέδου, αλλά ακόμη είναι νωρίς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments