Διεθνή

Τουρκία: «Εισβολή» από την Κρήτη καταγγέλλει ο τουρκικός Τύπος

Τουρκία: «Εισβολή» από την Κρήτη καταγγέλλει ο τουρκικός Τύπος
Αναλυτικά όσα αναφέρει η φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak στην Τουρκία.

Μεγάλη ένταση επικρατεί στην Τουρκία μετά τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας και της Αιγύπτου για κήρυξη Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών στη Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, στον απόηχο της τριμερούς συνόδου Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, εκφράζει την εν λόγω δυσαρέσκεια κάνοντας λόγο για «εισβολή» από την Κρήτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι φιλοδοξίες Αθήνας – Καΐρου για την οριοθέτηση μίας ευρείας θαλάσσιας ζώνης, η οποία θα ξεκινά από την Κρήτη και συγκεκριμένα από τα νοτιοανατολικά της ελληνικής νήσου, θα περιορίσει κατά μεγάλο βαθμό τις όποιες ευκαιρίες είχε η Άγκυρα στη Μεσόγειο.

Μάλιστα, σαν να μην έφτανε όλο αυτό η εφημερίδα δεν σταματά εκεί αφού όπως καταγγέλλει αυτό το σχέδιο καταδικάζει την Τουρκία σε περίπου 41 τετραγωνικά χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας.

Για την Άγκυρα, η θαλάσσια ζώνη της θα έπρεπε να είναι υπερδιπλάσια, όπως φαίνεται και από τους χάρτες που δημοσιεύει η εφημερίδα.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Άγκυρα θα πρέπει σε έλθει σύντομα σε συνεννόηση με την Λιβύη ώστε να ανατρέψει τα φερόμενα ελληνικά σχέδια.

Η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ιδιαίτερα κακή σχέση με την Αίγυπτο από το 2013, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments