Ελλάδα

Πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ: “Να φύγει ο Ρουβίκωνας από τη Φιλοσοφική”

Πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ: “Να φύγει ο Ρουβίκωνας από τη Φιλοσοφική”
Η παρουσία του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική σχολή βρίσκει κάθετα αντίθετες τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ.

Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) ιδρύματος ζήτησαν την αποχώρηση του Ρουβίκωνα από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ.

«Οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του Ρουβίκωνα να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή», αναφέρει η ανακοίνωση από τις πρυτανικές αρχές.

Το κείμενα καταλήγει: «Η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις».

Η συνεδρίαση της Συγκλήτου ολοκληρώθηκε εσπευσμένα εξαιτίας της έντασης που προκλήθηκε το πρωί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όταν ομάδα φοιτητών προχώρησε σε διαμαρτυρία στο χώρο όπου ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει η Σύγκλητος.

«Παρέμβαση» στη Σύγκλητο

Ένταση επικράτησε, στο μεταξύ, νωρίτερα το πρωί της Τρίτης όταν ομάδα φοιτητών εγκλώβισε περίπου 30 καθηγητές στο κτίριο της Συγκλήτου.

Οι φοιτητές, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν από τους καθηγητές να μην υπάρξει απόφαση της Συγκλήτου κατά της παρουσίας του Ρουβίκωνα στο χώρο της Φιλοσοφικής αλλά και να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το όλο θέμα κράτησε λίγη ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες οι φοιτητές έχουν πλέον αποχωρήσει από το πανεπιστήμιο.

Ρουβίκωνας: Αυτά είναι τα γραφεία του στη Φιλοσοφική σχολή

Γραφείο στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών απέκτησε «Ρουβίκωνας».

Μάλιστα, με ανάρτησή του στο Facebook το μέλος του Ρουβίκωνα ενημέρωσε ότι: «Για επικοινωνία με την ομάδα, από σήμερα και κάθε Τετάρτη από τις 10:00 έως 13:30 θα βρισκόμαστε στο στέκι μας στη φιλοσοφική σχολή του ΕΚΠΑ στην αίθουσα 516».

Τα γραφεία του Ρουβίκωνα:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments