Αθλητισμός

Κίμι Ραϊκόνεν: Ένα… ωραίος τύπος

Κίμι Ραϊκόνεν: Ένα… ωραίος τύπος
Ο Κίμι Ραϊκόνεν κλείνει σήμερα τα 39 του χρόνια και παραμένει ένας υπέροχος τύπος, που σίγουρα θα ήθελες να τον κάνεις κολλητό σου! Το pagenews.gr γράφει ορισμένα από τα πράγματα που τον κάνουν τον πιο cool πιλότο της Formula 1.

Πριν από λίγες μέρες ο Κίμι Ραϊκόνεν κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του. Ένα βιβλίο που έγινε μπεστ σέλερ μέσα σε λίγες μέρες. Ένα βιβλίο γεμάτο αποκαλύψεις. Για τη ζωή του, για την καριέρα του, για το ποτό, για τη σύλληψή του μια μέρα σε ένα αεροδρόμιο.

Ο Κίμι Ραϊκόνεν κλείνει σήμερα τα 39 του χρόνια. Γεννημένος στις 17 Οκτωβρίου 1979, σε μια μικρή πόλη της Φινλανδίας, το Εσπόο. Από μικρός είχε τρέλα με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Του άρεσαν τα αυτοκίνητα. Τα γρήγορα αυτοκίνητα. Του άρεσε να ζει με την αδρεναλίνη στα ύψη. Του άρεσε να τα κάνει όλα γρήγορα. Όπως γρήγορα οδηγεί και το μονοθέσιό του. Πολύ γρήγορα. Τόσο που έφτασε να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1. Και μέσω αυτής να κατακτήσει τον κόσμο. Και να τον λατρέψουν εκατομμύρια fans του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Έχει κάνει δύο γάμους, έχει δύο παιδιά και λατρεύει τη ζωή. “Η ζωή είναι γρήγορη. Όπως και τα αυτοκίνητα. Πρέπει να ζήσεις όσο πιο καλά γίνεται. Πρέπει να τρέξεις για να ζήσεις καλά. Κι εμένα μ’ αρέσει να τρέχω. Και στη ζωή και στο τιμόνι”.

Κίμι Ραϊκόνεν: Η διαφήμιση με το ποτό

Ο Κίμι Ραϊκόνεν ήξερε πάντα τι κάνει. Και ήθελε να το κάνει μόνος του. Πάντα του άρεσε η μοναξιά. Σε ποιον “πιλότο” της Formula 1 άλλωστε δεν αρέσει να περνάει λίγες ώρες μοναχός του. Αν δεν τους άρεσε δεν θα διάλεγαν αυτό το άθλημα, που είσαι σε ένα τιμόνι και τρέχεις. Θα έπαιζαν ποδόσφαιρο. Μπάσκετ. Κάτι άλλο. Πιο ομαδικό.

Το 2012 στο Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι ο Κίμι Ράικονεν απευθυνόμενους προς την ομάδα του είπε «αφήστε με μόνο μου, ξέρω τι κάνω».

Η φράση του αυτή ενέπνευσε τη φιλανδική εταιρία του αλκοολούχου ποτού Hartwall, η οποία επέλεξε τον ομοεθνή της Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1 να είναι το πρόσωπο στη νέα της διαφημιστική καμπάνια.

Στο παρακάτω video λοιπόν θα δείτε τον πιλότο της Ferrari να χαλαρώνει μόνος του καθισμένος σε ένα παγκάκι μπροστά από μια παγωμένη λίμνη στη Φιλανδία απολαμβάνοντας το ποτό Hartwall, ενώ διακόπτει τη φωνή του αφηγητή λέγοντας ενοχλημένος «αφήστε με μόνο μου, ξέρω τι πίνω».

Το σκηνικό που επιλέχτηκε είναι μακριά από πίστες και μονοθέσια προφανώς για να μην υπάρχει καμία απολύτως σύνδεση ανάμεσα στο αλκοόλ και την οδήγηση.

Αναφορικά τώρα με το ποτό Hartwall πρόκειται για ένα μίγμα τζιν και σόδας γκρέιπφρουτ, είναι αρκετά δημοφιλές στη Φιλανδία, ενώ δε γνωρίζουμε αν θα το βρείτε στο περίπτερο της γειτονιάς σας…

Αυτό το “Leave me alone, I know what I’m doing” συνάντησε το… αλκοόλ και το μείγμα έδωσε ένα υπέροχο διαφημιστικό σποτάκι, στο οποίο ο νυν πιλότος της Φεράρι δε θέλει κανείς να τον ενοχλεί, μιας και “I know what I’m drinking!”.

Κίμι Ραϊκόνεν: Όταν ενημέρωσε τις Αρχές πως μια γυναίκα απειλεί να τον καταγγείλει για σεξουαλική παρενόχληση

Ο Κίμι Ραϊκόνεν πριν από μερικούς μήνες ενημέρωσε τις Αρχές του Μόντρεαλ, ότι μία γυναίκα τον εκβιάζει και του ζητά χρήματα, αλλιώς απειλεί να τον καταγγείλει για σεξουαλική παρενόχληση. Πρόκειται για μία Καναδή υπήκοο, η οποία ισχυριζόταν, ότι ο Φιλανδός και ένας συνοδός του την είχαν προσεγγίσει ανήθικα σε ένα μπαρ μερικές ημέρες πριν το Γκραν Πρι της Formula 1 στο Μόντρεαλ το 2016. Η γυναίκα θα ήταν διατεθειμένη να μην καταγγείλει τον οδηγό της Ferrari, μόνον σε περίπτωση που θα την αποζημίωνε με ένα μεγάλο χρηματικό ποσόν.

Ο Ραϊκόνεν μήνυσε την Καναδή μέσω ενός δικηγορικού γραφείου του Μόντρεαλ για απόπειρα εκβιασμού εις βάρος του. Η συγκεκριμένη είχε απειλήσει ήδη το 2016 και το 2017 με αποκάλυψη αυτής της υπόθεσης, όμως ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007 στη Formula 1 δεν είχε αντιδράσει. Τελικά έστειλε στις 23 Μαΐου στον Ραϊκόνεν μία επιστολή, στην οποία επαναφέρει το αίτημά της περί αποζημίωσης, οπότε ο Iceman ενεργοποίησε αμέσως τους δικηγόρους του, ενώ αρνείται τις κατηγορίες.

Η κοπέλα εργαζόταν το 2016 ως γκαρσόνα σε κεντρικό μπαρ του Μόντρεαλ και έδωσε ήδη κατάθεση στην Αστυνομία. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Ραϊκόνεν παρουσίασε μία εκδοχή, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Οι δικηγόροι της Καναδής ποντάρουν σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό, ενώ ένας από τους συνηγόρους της ανέφερε για την μήνυση του Ραϊκόνεν κατά της πελάτισσάς του, ότι «είναι σαν να πυροβολείς ένα μυρμήγκι με ένα μπαζούκα».

Κίμι Ραϊκόνεν: Τι μαθαίνουμε στην αυτοβιογραφία του

Τι μαθαίνει κανείς διαβάζοντας την αυτοβιογραφία του Κίμι; Ότι είναι δυσλεκτικός κι ότι του αρέσει να ακούει audiobooks. Ότι κάποια στιγμή στη ζωή του αποκοιμήθηκε σε έναν θάλαμο στeγνώματος στολών σκιέρ, καθώς νωρίτερα είχε προσποιηθεί πως ήταν αθλητής του άλματος με σκι! Επίσης ότι δεν του αρέσει να οδηγεί όταν έχει κίνηση στους δρόμους, όμως ακόμα και σε μια τέτοια περίπτωση παραμένει ήρεμος!

Ο Κίμι θεώρησε πολύ «cool» την απόφαση του Νίκο Ρόσμπεργκ να εγκαταλείψει την ενεργό δράση προκειμένου να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του. Όμως νόμιζε πως ο Ρόσμπεργκ είχε αλλάξει απόφαση άμεσα, καθώς τον έβλεπε συχνά πυκνά να τριγυρνά στα πάντοκ! Ο ίδιος θεωρεί ότι δεν θα είναι δύσκολη η απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Θέλει να σχεδιάσει το δικό του αυτοκίνητο παραγωγής, δεν απαντά ποτέ στο κινητό τηλέφωνό του γι’ αυτό ούτε οι κολλητοί φίλοι του δεν τον καλούν, ενώ μία φορά είχαν κληθεί οι άνδρες τον ειδικών δυνάμεων για να τον απεγκλωβίσουν από ένα χαντάκι, στο οποίο έπεσε επειδή ήταν μεθυσμένος! Επίσης θα τον ενδιέφερε να ασχοληθεί με το μάρκετινγκ!

Το 2012, έπειτα από τον αγώνα του Μπαχρέιν, ένας νεαρός τον έσπρωξε σε μια πισίνα με αποτέλεσμα να καταστραφεί το κινητό του! Ο πρίγκιπας του Μπαχρέιν διέταξε έρευνα για να βρεθεί ο νεαρός, ο οποίος εν τέλει ήταν ένας φίλος του γιού του. Αφού τους… κατσάδιασε και τους δύο, προσέφερε στον Κίμι το ιδιωτικό του αεροσκάφος προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι του!

Πολλάκις ουρεί μέσα στο μονοθέσιό του κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών, πολύ απλά επειδή δεν μπορεί να… κρατηθεί για μια ώρα! Κλασικός Κίμι!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments