Αθλητισμός

Τι ισχύει για το Καραϊσκάκη

Τι ισχύει για το Καραϊσκάκη
Η απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην ανακοίνωση του Σωκράτη Κόκκαλη και η αλήθεια πίσω από τις… λέξεις. Η επιλογή του «συμπαίκτη» Λαυρεντιάδη το μακρινό 2009 και τα 35 εκατ ευρώ πώλησης που «αντάλλαξαν» τα 20 εκατ ευρώ της επένδυσης!

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις. Η πρώτη από τον Σωκράτη Κόκκαλη, η δεύτερη από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Και στη μέση της κουβέντας; Το τι ακριβώς συμβαίνει με το πακέτο των μετοχών του γηπέδου Καραϊσκάκη.

Ο άλλοτε ιδιοκτήτης της ΠΑΕ θέλησε το μεσημέρι να δηλώσει δημόσια πως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ιστορική έδρα του Ολυμπιακού. Υποστήριξε πως έχει απεμπλακεί οριστικά από τον Δεκέμβρη του 2010 όταν και ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 50% που είχε στην κατοχή του, στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η απάντηση λοιπόν ήρθε από την πλατεία Αλεξάνδρας και αν μη τι άλλο λέει την ιστορία διαφορετικά. Όχι μόνο δεν επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του Σωκράτη Κόκκαλη αλλά αναφέρει ξεκάθαρα πως η διαδικασία της μεταβίβασης του 50% δεν ολοκληρώθηκε ποτέ παρότι ο πρώην ιδιοκτήτης έχει προεισπράξει από το 2011 το σύνολο του τιμήματος! Μια αποκάλυψη που προφανώς αλλάζει άρδην και την ίδια την ιστορία.

Τι ακριβώς συμβαίνει λοιπόν: Γιατί ο Ολυμπιακός αναφέρει στην ανακοίνωση του πως «Η μεταβίβαση του 50% των μετοχών της ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΑΕ, από τον κ. Κόκκαλη στον κ. Μαρινάκη δεν ολοκληρώθηκε, παρότι ο κ. Κόκκαλης είχε προεισπράξει το σύνολο του τιμήματος, από τις αρχές του 2011».

Το εξηγεί και αυτή η ανακοίνωση της ΠΑΕ «λόγω μη εκπλήρωσης των προϋποθέσεων για τη μεταβίβαση και την ύπαρξη νομικών επιπλοκών, σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, του υπολοίπου 50% των μετοχών της ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΑΕ, το οποίο ο κ. Κόκκαλης είχε μεταβιβάσει σε εταιρεία συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη».

Σε αυτές τις γραμμές είναι και η ουσία του πράγματος. Τον Σεπτέμβρη του 2009, ο Σωκράτης Κόκκαλης πούλησε το 50% των μετοχών της Καραϊσκάκης ΑΕ, στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ήταν η… μόδα της εποχής, διάφοροι εκδότες και επιχειρηματίες να πουλούν εταιρίες στον Λαυρεντιάδη ενίοτε μάλιστα σε ποσά εξωπραγματικά. Ήταν μετά το πρώτο καλοκαίρι που ο Σωκράτης Κόκκαλης έψαχνε για «συμπαίκτες» συνολικά στην ΠΑΕ. Το καλοκαίρι πριν το προηγούμενο, όπου και παραχώρησε το πλειοψηφικό πακέτο στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τον Σεπτέμβρη του 2009 λοιπόν σχεδόν δέκα μήνες πριν την «αλλαγή εποχής» στο μεγάλο λιμάνι, ο Σωκράτης Κόκκαλης αποφάσισε να εμπιστευθεί το «μισό Καραϊσκάκη» στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη! Το μισό της ιστορικής έδρας του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ημερών ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε πουλήσει στον Λαυρεντιάδη το 50% αντί του ποσού των 25 εκατ ευρώ. Μαζί με τα χρήματα που πήρε σχεδόν έναν χρόνο μετά για την μεταβίβαση στον Βαγγέλη Μαρινάκη το συνολικό έσοδο ήταν της τάξης των 35 εκατ ευρώ, όταν το… έξοδο του άλλοτε ιδιοκτήτη για το γήπεδο (δίχως τις δανειακές υποχρεώσεις) ήταν της τάξης των 20 εκατ ευρώ. Μια διαφορά 15 εκατ ευρώ στο… τραπέζι.

Στην πραγματικότητα η δική του επιλογή να χρησιμοποιήσει ως συμπαίκτη τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είναι που έχει περιπλέξει την υπόθεση. Οι δικοί του μπελάδες με τον νόμο προφανώς έχουν παίξει ρόλο και στην υπόθεση Καραϊσκάκη. Σε μια μεταβίβαση που όπως φαίνεται από την Ερυθρόλευκη ανακοίνωση, πληρώθηκε κανονικά, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments