Πολιτική

Νίκος Κοτζιάς: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών

Νίκος Κοτζιάς: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, παραιτήθηκε από τη θέση του μετά τα όσα έγιναν στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Καταιγιστικές οι πολιτικές εξελίξεις. Παρελθόν από την κυβέρνηση αποτελεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αφορμή στάθηκε η χθεσινή σύγκρουσή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ο Νίκος Κοτζιάς κατέληξε στην απόφαση να υποβάλει την παραίτησή του γιατί θεωρεί ότι δεν τον κάλυψε ο πρωθυπουργός στις βαριές κατηγορίες του Πάνου Καμμένου περί κακοδιαχείρισης των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.

Τα σενάρια περί παραίτησης του Νίκου Κοτζιά εμφανίστηκαν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Όλα ξεκίνησαν αμέσως μετά τις διαρροές για τον καυγά του στο υπουργικό συμβούλιο με τον Πάνο Καμμένο, το απόγευμα της Τρίτης και την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Κοτζιάς φέρεται να πήρε την τελική απόφασή του να παραιτηθεί όταν άκουσε τις δηλώσεις που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Τζανακόπουλος για Κοτζιά: Όποιος δυσφορεί, να κατέβει από το τρένο της κυβέρνησης

Το μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου προς τον υπουργό Εξωτερικών ήταν σαφές.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολιάζοντας τις τελευταίες διαρροές που σχετίζονται με την πιθανή παραίτηση του κ. Κοτζιά, ανέφερε:

«Το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός ήταν σαφές καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά και θα φτάσει στον προορισμό του.

Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στην διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο.

Ο υπουργός Εξωτερικών έχει τακτική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό αν ήθελε να του πει κάτι θα το έλεγε.

Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο οποίος κάνει διαρροές. Εγώ δεν ξέρω αν ο κ. Κοτζιάς δυσφορεί. δεν μπορώ να το πιστέψω όμως.

Δεν έχει λόγο να δυσφορεί. Γιατί η πολιτική του πρωθυπουργού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αυτή με την oποία συμφωνεί ο κ. Κοτζιάς.

Άρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος προς δυσφορία. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο είμαι σίγουρος ότι ο κ. Κοτζιάς δεν θα το επικοινωνούσε μέσω διαρροών.

Αυτή η κυβέρνηση δεν επικοινωνεί με διαρροές. θα το έλεγε ευθέως στον πρωθυπουργό με τον οποίο έχει καθημερινή και τακτική επικοινωνία».

Δείτε το βίντεο:

Ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε πως εχθές διεξήχθη μια «ανοιχτή πολιτική συζήτηση στη βάση των κατευθύνσεων του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός δεν παρακαλά κανέναν, δεν φοβήθηκε ποτέ τις πολιτικές εξελίξεις. Τις προκαλεί ο ίδιος όταν ωφελούν τη χώρα».

O Πάνος Καμμένος διατηρεί τη διαφωνία του αλλά δεν συμπλέει με τη ΝΔ».

Σχετικά με την την επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος θέλησε να ρίξει τους τόνους υποβαθμίζοντας το θέμα:

«Είναι μια κατάσταση την οποία προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε η οποία μεγαλοποιήθηκε για πολιτικούς λόγους διότι εξυπηρετεί την λανθασμένη ατζέντα Μητσοτάκη για επιδείνωση των συνθηκών ασφάλειας στην Αθήνα».

Οι αιχμές για τα μυστικά κονδύλια

Στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης (16/10/18) ο υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με πληροφορίες, άφησε υπονοούμενα ακόμα και για τη διαχείριση των κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών από τον Νίκο Κοτζιά.

Τον διάλογο ανάμεσα σε Καμμένο και Κοτζιά -για τα κονδύλια του υπουργείου- αποκάλυψε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments