Πολιτική

Nέα Δημοκρατία: Ο Τσίπρας φοβάται να δημοσιοποιήσει την επιστολή Κοτζιά

Nέα Δημοκρατία: Ο Τσίπρας φοβάται να δημοσιοποιήσει την επιστολή Κοτζιά
Η Νέα Δημοκρατία ισχυρίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας "φοβάται να δώσει στο φως την παραίτηση Κοτζιά".

Νέα επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την τοποθέτησή του για την επιστολή παραίτησης Κοτζιά, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

«Όταν ο υπουργός Εξωτερικών προκαλεί τον πρωθυπουργό να δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησής του και εκείνος το αρνείται, τότε σημαίνει ότι πρωθυπουργός κάτι φοβάται», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου συμπληρώνοντας επιπροσθέτως:

«Η αλήθεια όμως αργά ή γρήγορα θα μαθευτεί. Διότι υποθέτουμε πώς ο κ. Κοτζιάς δεν θα διστάσει πλέον να δημοσιοποιήσει εκείνος όσα ο κ. Τσίπρας θέλει να κρύψει από τους πολίτες».

Ας σημειωθεί πως ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως την Πέμπτη πληροφορήθηκε πως υπάρχει μια επιστολή που βρίσκεται στο γραφείο του με την ένδειξη «αυστηρά προσωπικό».

«Θα την διαβάσω με προσοχή όταν επιστρέψω άλλωστε, αύριο, θα συναντηθώ κατ’ ιδίαν και με τον Νίκο Κοτζιά. Ωστόσο δεν συνηθίζω ποτέ να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε μένα ως “αυστηρά προσωπικές”.

Και δεν πρόκειται να το κάνω ούτε τώρα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησής του.

Η επιστολή παραίτησης Κοτζιά

Ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς για το αν θα δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, όπως ο ίδιος τον προέτρεψε-προκάλεσε είπε ότι όπως έχει πληροφορηθεί στο γραφείο του υπάρχει ένας κλειστός φάκελος ο οποίος έχει την ένδειξη «αυστηρά προσωπικό».

Όταν επιστρέψω είπε θα διαβάζω αυτήν την επιστολή, άλλωστε θα συναντηθώ και αύριο με τον κ. Κοτζιά.

Ωστόσο δεν συνηθίζω να δίνω στη δημοσιότητα επιστολές προσωπικές και δεν θα το κάνω ούτε και τώρα. Το θέμα αυτό για εμένα είναι λήξαν, υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας την απάντησή του προχώρησε σε προσωπικές αναφορές στον κ. Κοτζιά λέγοντας ότι αφήνει πίσω ένα πολύ σημαντικό έργο στο ΥΠΕΞ, έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη στην εξωτερική πολιτική , εφαρμόζοντας πολιτικές που μαζί σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε.

Ο Νίκος Κοτζιάς – κατέληξε – δεν ήταν απλά ένας υπουργός και ένας συνεργάτης αλλά ήταν ανοικτό βιβλίο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής ότι θα έχω τη δυνατότητα αυτό το βιβλίο να το συμβουλεύομαι τακτικά και στο μέλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments