Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Τουσκ: Τα Σκόπια πιο κοντά στο να πάρουν την θέση που τους αξίζει
Τουσκ: Τα Σκόπια πιο κοντά στο να πάρουν την θέση που τους αξίζει | Pagenews.gr
Pagenews Team

Τουσκ: Το πρώτο, βήμα έγινε στα Σκόπια, για τη συνταγματική αναθεώρηση και την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Το κοινοβούλιο, ενέκρινε το βράδυ της Παρασκευής (19/10/18) την πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας.

Συνολικά 80 βουλευτές, σε σύνολο 117, ψήφισαν υπέρ της πρότασης κάτι που σημαίνει πως ψήφισαν υπέρ και 8 βουλευτές της αντιπολίτευσης. Τουσκ σε Σκόπια: Μεγάλο βήμα για να καταλάβετε την θέση που σας ανήκει

Με μήνυμα του, στη γλώσσα της ΠΓΔΜ, ο Ν. Τουσκ ανάφερε ότι μετά την εξασφάλιση των 80 ψήφων «τα Σκόπια είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να πάρουν την θέση που τους αξίζει στην διατλαντική κοινότητα».

«Μία ψήφος ένα μεγάλο βήμα πιο κοντά για να καταλάβετε την θέση που σας ανήκει στη διατλαντική μας κοινότητα». Γιοχάνες Χαν: «Μεγάλη ημέρα για τα Σκόπια»

Για «μεγάλη ημέρα» έκανε λόγο και ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν.

Σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει:

Μεγάλη ημέρα για τη δημοκρατία στα Σκόπια. Συγχαίρω όλους όσοι αποφάσισαν να προχωρήσουν στον ευρωπαϊκό δρόμο. Αναμένω να γίνει απολύτως σεβαστή η ελεύθερη επιλογή όλων των βουλευτών, ειδικότερα εκείνων που απόψε διέβησαν τον Ρουβίκωνα. Χρειαζόμαστε πολιτική ικανότητα, όχι κομματικά παιχνίδια.

Ετικέτες: 
2018