Πολιτική

H δέσμευση και η νέα “διγλωσσία” του Καμμένου

H δέσμευση και η νέα “διγλωσσία” του Καμμένου
Ο Νίκος Μαρουλίδης γράφει στο blog του στο pagenews.gr την υπόσχεση του Πάνου Καμμένου για την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και την "διγλωσσία" του που συνεχίζει να ταλανίζει την κυβέρνηση ακόμα και μετά την παραίτηση Κοτζιά.

Ο Ζόραν Ζάεφ τελικώς κέρδισε την πρώτη μάχη και πλέον απομένουν άλλες δύο μέχρι να πει επισήμως πως κέρδισε και τον «πόλεμο». Οι… περιβόητοι «80» βρέθηκαν αφού οκτώ μέλη της αντιπολίτευσης παρέκκλιναν από το «όχι» του VMRO και ψήφισαν υπέρ της έναρξης της συνταγματικής αναθεώρησης.

Έτσι, στις επόμενες μέρες, θα ακολουθούσουν άλλες δύο συνεδριάσεις, στις οποίες πρέπει να εξασφαλιστεί ξανά η πλειοψηφία των δύο τρίτων, ώστε η συμφωνία των Πρεσπών να κυρωθεί οριστικά από την πλευρά των Σκοπίων.

Εάν λοιπόν κάτι τέτοιο επαληθευθεί, το «μπαλάκι» θα έρθει στην Αθήνα. Στην Αθήνα, του Αλέξη Τσίπρα, που μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά έχει αναλάβει και χρέη υπουργού Εξωτερικών προκειμένου να φτάσει την συμφωνία ως το τέλος.

Η δέσμευση του Καμμένου

Βέβαια, ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για την στάση που θα κρατήσει ο Πάνος Καμμένος όταν η συμφωνία έρθει στην ελληνική Βουλή. Ο Πάνος Καμμένος που τελευταία έκανε άνω κάτω την κυβέρνηση με το plan b για το Σκοπιανό που πρότεινε αυτοβούλως στους Αμερικανούς, αλλά και με την εμπλοκή του στην παραίτηση Κοτζιά, αφού δεν είναι άγνωστο πως έβαλε και εκεί το «χεράκι» του.

«Θα αποχωρήσω από την κυβέρνηση. Θα πάμε σε εκλογές. Αυτό είναι δέσμευσή μου. Εάν φέρουν αυτή τη συμφωνία στη Βουλή εγώ θα αποχωρήσω από την κυβέρνηση. Το έχω πει και στον Πρωθυπουργό, το έχω πει και δημόσια, το έχω πει και στη Βουλή», ήταν τα λόγια του υπουργού Εθνικής Αμύνης πριν από κάποιους μήνες.

Έτσι, το μόνο που μένει είναι να δούμε εάν αυτή η δέσμευση θα γίνει πραγματικότητα και η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες ή πρόκειται για άλλη μια «κωλοτούμπα» του Έλληνα ΥΠΕΘΑ.

Η νέα «διγλωσσία» του

Εντύπωση προκαλεί επίσης και η νέα «διγλωσσία» του Πάνου Καμμένου. Πριν από λίγες μέρες, ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, είπε μεταξύ άλλων πως δεν θα αναχθεί άλλη διγλωσσία και προσωπική στρατηγική στην εθνική γραμμή της χώρας, χτυπώντας έμμεσα το καμπανάκι στον Πάνο Καμμένο.

Ωστόσο, ο υπουργός εθνικής Αμύνης υιοθέτησε την ελληνική παροιμία «άλλα λέει η θειά μου κι άλλα ακούν τ’ αφτιά μου», αφού από την μια ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τον Ζόραν Ζάεφ, ενώ από την άλλη ο ίδιος απέδωσε το αποτέλεσμα σε χρηματισμό βουλευτών της σκοπιανής αντιπολίτευσης, που ψήφισαν τη Συμφωνία.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Πάνος Καμμένος εκθέτει για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση, δημιουργώντας αναστάτωση, ενώ η ώρα της… κρίσης πλησιάζει.

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Νίκου Μαρουλίδη, εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments