Πολιτική

Σκόπια: H νίκη Ζάεφ και οι πρώτες αντιδράσεις -Τσίπρας: “Συγχαρητήρια φίλε μου Ζόραν Ζάεφ”

Σκόπια: H νίκη Ζάεφ και οι πρώτες αντιδράσεις -Τσίπρας: “Συγχαρητήρια φίλε μου Ζόραν Ζάεφ”
Σκόπια: O Ζόραν Ζάεφ βρήκε τους 80 βουλευτές στην ψηφοφορία. Οι πρώτες αντιδράσεις της κυβέρνησης.

Η ψηφοφορία στα Σκόπια ολοκληρώθηκε και ο Ζόραν Ζάεφ βρήκε τους 80 βουλευτές  για τη συνταγματική αναθεώρηση.

“Συγχαρητήρια φίλε μου Ζόραν Ζάεφ. Η αποψινή ψήφος είναι ένα μεγάλο βήμα στην κοινή μας επιτυχία. Ένα πολύ σημαντικό βήμα προς ένα ειρηνικό και ευημερούμενο μέλλον για τον λαό μας”.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά τη νίκη του Ζόραν Ζάεφ.

«Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για την θέση σε ισχύ της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Συνεχίζουμε με περηφάνια για τα Βαλκάνια της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας», αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter o κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος μετά την έγκριση της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση από το κοινοβούλιο των Σκοπίων.

«Επιβεβαιώνεται η δυναμική της Συμφωνίας των Πρεσπών, προς όφελος και των δύο χωρών αλλά και της σταθερότητας στην περιοχή», αναφέρει με ανάρτησή στο twitter και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ Κατρούγκαλος.

«Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη» χαρακτηρίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου την έγκριση της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση από το κοινοβούλιο των Σκοπίων στην ΠΓΔΜ.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η κ. Σβίγκου αναφέρει: «Ιδιαίτερα θετική η εξέλιξη στην ΠΓΔΜ. Οι δύο χώρες και συνολικά τα Βαλκάνια μόνο να κερδίσουν έχουν από τη συμφωνία των Πρεσπών. Οι λαοί θέλουν την ειρήνη και τη συνανάπτυξη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments