Πολιτική

Κοτζιάς: Υπερασπίστηκα την αξιοπρέπεια της χώρας και της κυβέρνησης (pics)

Κοτζιάς: Υπερασπίστηκα την αξιοπρέπεια της χώρας και της κυβέρνησης (pics)
Ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρθηκε στην παραίτηση του από την Κρήτη όπου βρίσκεται.

Ο Νίκος Κοτζιάς πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ηράκλειο της Κρήτης.

«Με τη στάση μου υπερασπίστηκα την αξιοπρέπεια της χώρας και της κυβέρνησης. Ελέχθησαν βαριά πράγματα χωρίς κανείς να παρέμβει. Λένε κάποιοι ότι έβαλα το «εγώ» πάνω από το «εμείς». Δεν ήξερα ότι ο Καμμένος είναι το «εμείς», τόνισε.

«Το Πράττω θα απαιτήσει όπως υπάρχει μια υπηρεσιακή επιτροπή για το ΥΠΕΞ για τον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων από την ίδια επιτροπή να περνάνε και τα άλλα υπουργεία» τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς για το επίμαχο θέμα των μυστικών κονδυλίων που οδήγησαν στην παραίτηση του.

«Εμείς στείλαμε 93 υποθέσεις στη Δικαιοσύνη. Κάποιοι πήγαν φυλακή. Όταν κάποιοι πουλάνε βίζες στην Κωνσταντινούπολη είναι εγκληματίες» είπε και πρόσθεσε: «Η Δημοκρατία υπονομεύεται όταν δεν παλεύεις ενάντια στην διαφθορά.

Υπονομεύεται όταν ανοίγεις το στόμα σου για να πουλήσεις ομορφιά και εξυπνάδα. Ο πατριωτισμός όμως απαιτεί υπευθυνότητα και σοβαρότητα και χρειάζεται ένα κίνημα ενάντια στο εκφυλισμό και σε όσους απειλούν και εκβιάζουν.

Εκμαυλίζεται ο δημόσιος βίος με fake news. Το δικό μου στόμα και το στόμα του Πράττω δεν κλείνει. Οι απειλές ζωής, οι σφαίρες και οι σακούλες με αίματα δεν είναι Δημοκρατία. Προσωπικά ούτε εκβιάζω ούτε εκβιάζομαι. Θέλουμε ένα πολιτικό σύστημα ενάντια στην διαφθορά και τους εκβιαστές. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν κυβέρνηση σωτηρίας, τώρα όμως ήρθε η ώρα για άλλες συμμαχίες».

Για την Συμφωνία των Πρεσπών και το Σκοπιανό τόνισε ότι θα περάσει από την ελληνική βουλή, και μπορεί να προκύψει καινούργια πλειοψηφία από την παρούσα βουλή: «Ο πρωθυπουργός δεν το πιστεύει γιατί έχει άλλη σχέση με τον εταίρο του, εγώ δεν έχω».

Σχετικά με την επιστολή προς τον πρωθυπουργό, ανέφερε πως δεν θα έλεγε δημόσια ότι την έχει στείλει, αλλά το έκανε μετά τα όσα είπε ο Σκουρλέτης και ο Τζανακόπουλος πως είναι «ακατανόητη η παραίτηση» και πρόσθεσε: «Δεν παραιτήθηκα επειδή ερωτεύτηκα ξαφνικά. Είναι μια επιστολή που θέλει να βοηθήσει την κυβερνητική πολιτική».

Για τα ελληνοτουρκικά, ο Ν. Κοτζιάς προανήγγειλε ότι θα μιλήσει εκτενώς στην Κομοτηνή τις επόμενες ημέρες, αλλά έδωσε το περίγραμμα της τακτικής που άσκησε: «Προσπαθούμε να κρατάμε το θηρίο που λέγεται Τουρκία, ώστε να μην βγάλει τα εσωτερικά του επάνω μας, αλλά αυτό να μην εκλαμβάνεται ως ένδειξη αδυναμίας».

Εγώ αποποιήθηκα την περιουσία της οικογένειας μου

Φανερά συγκινημένος δήλωσε ότι είναι καθαρός άνθρωπος, καθαρό παιδί, όπως χαρακτηριστικά είπε και αριστερός που αποποιήθηκε την περιουσία του πατέρα του, της μητέρας του και του θείου του, όταν στην επιχείρηση της οικογένειας του δούλευε και ο Κώστας Σημίτης και ως εκπαιδευόμενος ο Σωκράτης Κόκκαλης και άλλοι. «Εγώ ζω, ανέφερε από το μισθό το δικό μου και της συζύγου μου που είναι καθηγήτρια Πανεπιστημίου και είμαι περήφανος για αυτό.

Δεν με αγγίζει τίποτα γιατί είμαι καθαρός», είπε μέσα σε έντονο φορτισμένο κλίμα, δηλώνοντας αρκετές φορές ότι στην περίοδο που βρέθηκε στη θέση του υπουργού Εξωτερικών υπερασπίστηκε τόσο την αξιοπρέπεια τη δική του όσο και της κυβέρνησης.

…Είμαι 55 χρόνια στην Αριστερά και είπα στον Τζαννακόπουλο ότι αυτά που είπαν μετά το υπουργικό συμβούλιο είναι γραμμιτζίδικα.

«Η επιστολή μου βοηθά την κυβέρνηση. Εγώ προσπαθώ να είμαι σοβαρός άνθρωπος, λέω λίγα πράγματα. Όποιος ρίχνει λάσπη έχει ήδη βρώμικα τα χέρια του. Δεν κάνουν καλά να παίζουν με αυτά τα θέματα (σ.σ. τα μυστικά κονδύλια). Δεν υπάρχει κράτος που να μην έχει μυστικά κονδύλια.

«Με έφτυναν στο δρόμο…»

Αναφερθείς στην παραίτησή του, επεσήμανε: «Όταν βλέπω ότι υπονομεύεται η κυβέρνηση και η εξωτερική πολιτική, κατά τη γνώμη μου, παίρνω τις ευθύνες μου και στέκομαι απέναντι. Οταν έγινε η συγκυβέρνηση της Αριστεράς με τον Μητσοτάκη με έφτυναν επί μήνες στο δρόμο. Ξέρετε τί έχω περάσει εγώ; Και με λένε και καρεκλάκια. Ο Χαρίλαος Φλωράκης μου είπε «πού πας ρε Νίκο; Σε έχουμε έτοιμο για υπουργό». Και του είπα ότι εγώ δεν μπήκα στην Αριστερά για να συγκυβερνήσω με τον Μητσοτάκη».

Κοτζιάς: Δείτε την ομιλία του

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments