Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ που κυνηγάει ο ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ που κυνηγάει ο ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Tο "τριφύλλι" έχει κερδίσει τον ΠΑΟΚ μέσα στη Θεσσαλονίκη περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα για το πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός:Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται σήμερα με τον ΠΑΟΚ , στο ντέρμπι της αγωνιστικής.

Ωστόσο το “τριφύλλι” έχει κερδίσει τον ΠΑΟΚ μέσα στη Θεσσαλονίκη περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα για το πρωτάθλημα, συνολικά 20 φορές.

Ο Ολυμπιακός τα έχει καταφέρει 15 και η ΑΕΚ 13 φορές.

Την περσινή σεζόν ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 4-0, ενώ κερδίζοντας με 3-0 και στην Αθήνα, πήρε και τα δύο τρίποντα σε ματς πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια!

Σήμερα οι Θεσσαλονικείς έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν για 2η φορά στην ιστορία των αγώνων τους τρία διαδοχικά παιχνίδια για το πρωτάθλημα.

Η προηγούμενη φορά που τα κατάφερε ήταν στις αρχές της δεκαετία του ’70.

Τότε κέρδισε με 1-0 στην Τούμπα στις 28/5/1972, μετά κέρδισε με 1-0 και στις 29/10/1972 ενώ πήρε και 3η διαδοχική νίκη με 0-2 στα χαρτιά (λόγω τιμωρίας των πρασίνων) στις 18/3/1973.

Εκείνα τα χρόνια υπήρξαν και άλλες δύο νίκες του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο.

Συγκεκριμένα είχε κερδίσει με 2-1 στις 5/7/1972 (ήταν η κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου στην ιστορία της ομάδας) και με 2-0 στις 18/4/1973 οπότε ο Δικέφαλος είχε μετρήσει 5 σερί νίκες επί της ομάδας του τριφυλλιού μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments