Διεθνή

Μέρκελ: Αυτή είναι η τελευταία μου θητεία

Μέρκελ: Αυτή είναι η τελευταία μου θητεία
Η Άνγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι δεν θα ξαναδιεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος στο συνέδριο που θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ότι θα εγκαταλείψει την καγκελαρία στο τέλος της θητείας της, στην ομιλία της κατά την συνεδρίαση της ηγεσίας της CDU.

«Αυτή είναι η τελευταία μου θητεία», είπε, προσθέτοντας ότι μετά το 2021 δεν θα επιδιώξει να αποκτήσει άλλο πολιτικό αξίωμα.

«Αποφάσισα επίσης να επιτρέψω στην Χριστιανοδημοκρατική Ένωση να προετοιμάσει την διαδοχή μου» συνέχισε η καγκελάριος της Γερμανίας, διευκρινίζοντας ότι θα επιλέξει τον (ή την) διάδοχό της.

Η Άνγκελα Μέρκελ εξήγησε ότι οι αποφάσεις της έχουν ως στόχο να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να επικεντρωθεί στους μελλοντικούς της στόχους.

Παραδεχόμενη ότι τα εκλογικά αποτελέσματα στη Βαυαρία και την Έσση ήταν απογοητευτικά, η Μέρκελ δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συνέβη μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του περασμένου έτους.

Να σημειωθεί, ότι η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία είναι επικεφαλής του CDU εδώ και 18 χρόνια,

Νωρίτερα, το Γερμανικό Πρακτορείο (DPA) μετέδιδε ότι η Ανγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε στην ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) ότι θα παραμείνει επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης. Η θητεία της λήγει το 2021.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments