Αθλητισμός

Κύπελλο Ελλάδας: Τα αποτελέσματα των σημερινών αγώνων

Κύπελλο Ελλάδας: Τα αποτελέσματα των σημερινών αγώνων
Κύπελλο Ελλάδας: Τι έγινε στα παιχνίδια της Τετάρτης (31/10).

Το Κύπελλο Ελλάδας συνεχίστηκε και σήμερα.

Ο Αστέρας Τρίπολης έγινε η τρίτη ομάδα, μετά την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο, που προκρίθηκε μαθηματικά στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά τη νίκη στα Τρίκαλα επί της ομώνυμης ομάδας με 1-0, στο πλαίσιο του 6ου ομίλου.

Οι Αρκάδες είχαν επικρατήσει στην πρεμιέρα του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-1 και με απολογισμό 6 βαθμών σε δύο παιχνίδια, δεν απειλούνται από τους Θεσσαλούς (1β.), τον Απόλλωνα Παραλιμνίου (1β.) και την «Ελαφρά Ταξιαρχία» (0β.). Το γκολ που έγραψε την ιστορία του αγώνα σημείωσε ο Μαρκ Φερνάντες στο 33ο λεπτό, από γύρισμα του Τσιλιανίδη.

Οι συνθέσεις:

ΤΡΙΚΑΛΑ (Ράτκο Ντόσταντις): Ταΐρης, Γκουγκούδης, Πάνος, Γκότοβος, Νιάρος, Μακρίδης (76΄ Σταματάκος), Τσιάρας, Γκατσολάρι (46΄ Ματιανί), Ηλιάδης (60΄ Καπός), Συμελίδης, Γιουκάρης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Μαρτίνες, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κώτσιρας, Μουνάφο, Μπελόκ, Φερνάντες (60΄ Τόνσο), Ρόλε (71΄ Μπαστιάνος ), Τσιλιανίδης (84΄ Καλτσάς), Δουβίκας.

«Παρέλαση» Ατρομήτου

Ο Ατρόμητος πέρασε εμφατικά από το «Καυτανζόγλειο», συντρίβοντας με 6-1 τον Ηρακλή στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, στον 1ο όμιλο.

Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι, που είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα (1-2) από τον ΠΑΣ Γιάννινα, πλέον ισοβαθμεί με τον «Γηραιό» και τον «Άγιαξ της Ηπείρου», που θα υποδεχθεί αύριο στους «Ζωσιμάδες» τη Θύελλα Καμαρίου.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 10΄ με κεφαλιά του Κωτσόπουλου, αλλά το… σόου έμελλε να ξεκινήσει στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 47΄ ο Κουλούρης γύρισε την μπάλα από αριστερά, ο Αμπάρης δεν αντέδρασε σωστά και ο Κωτσόπουλος διπλασίασε, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του.

Στο 60΄ ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Ευθύμης Κουλούρης, «έγραψε» το 0-3 και πέντε λεπτά αργότερα ο Ενσικουλού παραβίασε για τέταρτη φορά την εστία των γηπεδούχων, ενώ το 0-5 σημείωσε στο 73ο λεπτό ο Μανούσος. Ο Ηρακλής μείωσε στο 85΄ ο Χασομέρης και το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κωτσόπουλος, που έφτασε στο χατ-τρικ.

«Καθάρισε» για τον Άρη ο Διαμαντόπουλος

Επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα για τον Άρη.

Με σκόρερ και πρωταγωνιστή τον Διαμαντόπουλο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεπέρασε τη σθεναρή αντίσταση του Αήττητου Σπάτων, επιβληθείσα με 2-1 της αθηναϊκής ομάδας.

Οι «κίτρινοι», με πολλές εναλλακτικές επιλογές, πήραν τα ηνία του αγώνα και στο 16΄ είχαν σουτ του Μαρτίνες στο δοκάρι του Κοκκαλά. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο στο 67΄, στο πρώτο επίσημο εφετινό παιχνίδι του, μετά από ασίστ του Ντιγκινί.

Το… πρόσωπο της βραδιάς σκόραρε στο 77΄ για δεύτερη φορά, όταν με ωραία κίνηση κατέβασε την μπάλα και με άψογο σουτ πλάσαρε στην εστία της φιλοξενούμενης ομάδας. Ο Αήττητος, όμως, επέμενε για το γκολ και το βρήκε στο 90΄ με τον Άγγελο Χαντί, το σουτ του οποίου έχασε ο Αναγνωστόπουλος για να κυλήσει η μπάλα στα δίχτυα του και να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 2-1.

Πρόκριση… δια περιπάτου η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ νίκησε 4-0 τον Απόλλωνα Λάρισας στο γήπεδο της Φιλιππούπολης και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Με σκόρερ τους Αλεφ (41΄), Αγιώτη (45΄-αυτογκόλ), Μπότο (76΄), Σαρδέλη (90΄) οι πρωταθλητές έφτασαν τις δύο νίκες στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης, εξασφαλίζοντας το «εισιτήριο» για τους «16» του θεσμού.

Με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της, η ΑΕΚ δεν είχε πρόβλημα να πάρει από νωρίς να ηνία. Η νίκη κρίθηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Στο 41΄ από παράλληλη μπαλιά του Σβάρνα (χρησιμοποιήθηκε ως δεξιός μπακ), ο Αλεφ πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του με τα κιτρινόμαυρα.

Στο 45΄ σε φάση-καρμπόν ο Γιαννιώτας γύρισε τη μπάλα από δεξιά και ο Αγιώτης την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Η εξέλιξη του ματς έδωσε τη δυνατότητα στον Μαρίνο Ουζουνίδη να χρησιμοποιήσει άλλους δύο νεαρούς, τους Μπάμπη και Σαρδέλη οι οποίοι πραγματοποίησαν ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα.

Ενδιάμεσα έριξε στο ματς και τον Χρήστο Αλμπάνη ο οποίος επανεμφανίστηκε μετά από τραυματισμό που τον άφησε 2,5 μήνες εκτός δράσης. Δύο από τους νεαρούς της Κ19 πέτυχαν τα «παρθενικά» γκολ της καριέρας τους διαμορφώνοντας το τελικό 0-4: ο Μπότος στο 76΄ από ασίστ του Γιακουμάκη και ο Σαρδέλης στο 90΄ με διαγώνιο σουτ.

«Γκέλαρε» στα Χανιά και κινδυνεύει ο Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός υποχρεώθηκε σε «λευκή» ισοπαλία (0-0) από τον Κισσαμικό στα Χανιά, για τη 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου του κυπέλλου Ελλάδας, και πλέον βλέπει την πρόκρισή του στη φάση των «16» να τίθεται εν κινδύνω, δεδομένου ότι στην πρεμιέρα είχε ηττηθεί στο Αγρίνιο από τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική να νικήσει στην Κρήτη τον ΟΦ Ιεράπετρας, να περιμένει ήττα του Κισσαμικού από τους «πράσινους» και να ευνοηθεί στη διαφορά τερμάτων για να πάρει τη δεύτερη θέση.

Στο σημερινό ματς στα Περιβόλια, οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι.

Ο Παναιτωλικός στο 22΄ με κεφαλιά του Χαντάκια μετά από κόρνερ και οι γηπεδούχοι στο 71΄, όταν ο Σάλιακας είδε εκτός εστίας τον Γιαννακόπουλο και προσπάθησε να σκοράρει από τη σέντρα του γηπέδου (!), αλλά στάθηκε άτυχος.

Σαρωτικός ο Πανιώνιος, πέρασε άνετα από την Καλαμαριά

Παρουσία 600 θεατών στο γήπεδο της Καλαμαριάς, ο Πανιώνιος έκανε εύκολη υπόθεση την κατάκτηση της νίκης, επιβληθείς με 4-0 του γηπεδούχου Απόλλωνα Πόντου μετά από ωραία εμφάνιση. Ο Πανιώνιος πήρε προβάδισμα νωρίς με πέναλτι που παραχώρησε ο Σαμαράς. Στο 15′ ο Αλμπεργκ ευστόχησε και άνοιξε το σκορ για τους “κυανέρυθρους”.

Ο Απόλλων μετά το γκολ των φιλοξενούμενων ανέβασε την απόδοση του και στο 35′ σουτ του Σουντουρά εκτός περιοχής, έφυγε ελάχιστα έξω από την εστία του Μαλέρμπ.

Λίγο πριν λήξει το ημίχρονο ο Πανιώνιος επιβεβαίωσε την κυριαρχία του και στο 41′ διπλασίασε τις επιτυχίες του με κοντινό πλασέ του Σιντί Αλί, που με το ξεκίνημα της επανάληψης, στο 47′, με σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 0-3 μετά από μεταβίβαση του Τσιλούλη, επισφραγίζοντας και τη δική του εκτελεστική δεινότητα.

Ο Πανιώνιος στο 56′ είχε και δοκάρι σε απευθείας φάουλ του Σεράφ και στο 68′ ο Αλμπεργκ σημείωσε το τέταρτο γκολ για τους Αθηναίους και με το 0-4 αύξησε ακόμα περισσότερο την διαφορά, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που δεν φάνηκαν ικανοί να σταματήσουν αυτή την επιθετικότητα της αθηναϊκής ομάδας. Το τελικό 0-4 ήταν ένα καθαρό και δίκαιο αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους, που με πρωταγωνιστές τους δυο σκόρερ Αλμπεργκ και Σίντι Αλί, έδωσαν ευρύτητα στη νίκη τους και βεβαίωσαν πως ο Πανιώνιος έχει αρκετές επιλογές και στον πάγκο του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments