Άποψη

Αλέφαντος: Έλα ρε, ποιος είναι ο Πούγγουρας και ο Μαυρομμάτης; Εντάξει προχωράνε, αλλά στο Καραϊσκάκη…

Αλέφαντος: Έλα ρε, ποιος είναι ο Πούγγουρας και ο Μαυρομμάτης; Εντάξει προχωράνε, αλλά στο Καραϊσκάκη…
Ο Νίκος Αλέφαντος αναλύει το ντέρμπι που έρχεται στο Καραϊσκάκη μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και σημειώνει στο blog του στο pagenews.gr πως η δουλειά του Δώνη είναι σπουδαία, αλλά το υλικό που έχει δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τον Ολυμπιακό.

Ο Νίκος Αλέφαντος καταπιάνεται με το χθεσινό ματς του Ολυμπιακό στο “Βικελίδης”, σχολιάζει τον Ατρόμητο και την ισοπαλία απέναντι στον ΠΑΟΚ, γράφει για το ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ και κλείνει με αυτό που έρχεται την Κυριακή στο Καραϊσκάκη.

“Μετά τις απώλειες βαθμών από τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ήταν ένα μεγάλο ματς για τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη που το θεωρώ ματς τίτλου. Σταθμός για το πρωτάθλημα ήταν το ματς αυτό.

Ήταν καλός ο Ολυμπιακός σε αυτό το δυνατό ματς απέναντι σε μια ομάδα με καλούς παίκτες. Έχει καλούς παίκτες ο Άρης. Και μου άρεσε ο Μαρτίνς στο κοουτσάρισμα! Θα τα πω παρακάτω.

Καλός ο τερματοφύλακας ο Σα, ισάξιος με τον Γιαννιώτη για να μην πω καλύτερος, καλός ο Κούτρης και τρομερός ο Σισέ πίσω! Τρομερός ρε, δεν πρέπει να βγαίνει αυτός από την 11άδα. Αλέφαντο να ακούτε ρε, ποιος άλλος έβγαινε και φώναζε “Μαρτίνς μην τρως τον Σισέ” όταν τον είχε πεταμένο. Από τότε που τον έβαλε συνεχώς με δικαιώνει. Ψηλός, ογκόλιθος, καθαρίζει στο ψηλό παιχνίδι, και γρήγορος, μακράν ο πιο γρήγορος στόπερ που έχεις.

Ρεσιτάλ του Μαρτίνς επειδή έβγαλε τον Λάζαρο νωρίς και έπαιξε ένα 4-3-3 με Φορτούνη έξω δεξιά, Ποντένσε από την άλλη, Χασάν φορ και πίσω μια τριάδα χαφ να τρέχουν και να ξέρουν μπάλα, να είναι δεμένη τριάδα, Νάτχο, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκη να δίνει ύψος που έλειπε. Πολύ καλός ο Νάτχο.

Χάθηκε η μπάλα στο γκολ του Ολυμπιακού με τη σπουδαία μπαλιά του Νάτχο στον Κούτρη ο οποίος κοντρολάρισε πολύ καλά τη μπάλα και έβγαλε μία σεντρούλα πάρε- βάλε στον Χασάν για να σκοράρει το γκολ. Κοιμήθηκε εκεί η άμυνα του Άρη, πιάστηκε αδιάβαστη.


Διαβάστε: Αλέφαντος για Αναστασιάδη: Αυτός βάζει την Παναγιά μέσα στο τάκλιν και το οφσάιντ


Ατρόμητος- ΠΑΟΚ, οι παλιοί μου αναγνώστες θυμούνται πόσο καιρό πριν λέω καλά λόγια για το δίδυμο Σπανός-Αγγελόπουλος. Έφεραν λοιπόν μία ομάδα να μην πω γειτονιάς, να καθιερώνεται ψηλά στην κορυφή πέρσι και φέτος. Ξέρουν ποδόσφαιρο οι άνθρωποι. Και είναι και πολύ καλός προπονητής αυτός ο Κάναντι. Κάνουν όμως καλές κινήσεις. Αυτός ο Ουγκράι λόγου χάρη πολύ καλή μεταγραφή.

Διάβασα μια συνέντευξη του Σπανού στο ΦΩΣ πριν το ματς, το τονίζω πριν το ματς που θα μπορούσε να εκτεθεί, και όμως βγήκε και είπε στον Σινάνογλου “ο Ατρόμητος δεν ανοίγει σε κανέναν τα πόδια”. Και δικαιώθηκε. Παρ’ ότι είχε 4 παίκτες απώλειες η ομάδα του, τα κατάφερε. Αήττητος ο Ατρόμητος, η μόνη απώλεια βαθμών που είχε φέτος ο ΠΑΟΚ.

Παναθηναϊκός- ΑΕΚ, δραματική η ΑΕΚ, δεν υπήρχε στο γήπεδο. Τον είδα απογοητευμένο τον Ουζουνίδη. Αντιθέτως για εμένα μεγάλη δουλειά έχει κάνει στον Παναθηναϊκό ο Δώνης. Ακούστε ονόματα τώρα και πείτε μου αν θα πέρναγαν ποτέ αυτοί έξω από το προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού τόσες δεκαετίες που ήταν ο Παναθηναϊκός μεγάλη ομάδα. Πούγγουρας, Μαυρομάτης, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης, Χατζηθεοδωρίδης- για να μην πιάσω τους ξένους. Ζάετς- Ρότσα είχε κάποτε για ξένους ο Παναθηναϊκός…

Όμως ο Δώνης έπαιξε πολύ καλά το 5-3-2. Διαβάζω να λένε πολλοί άσχετοι από ποδόσφαιρο ότι ήταν 3-4-3. Ναι, πηγαίνετε να παίξετε 3-4-3 με αυτούς τους παίκτες να φάτε 5 γκολ! Ο Δώνης έβαλε τρία στόπερ Κουλιμπαλί – Πούγγουρα- Μαυρομάτη. Πλάγια μπακ Ινσούα και Γιόχανσον να παίζουν σωστά το ρόλο τους στο 5-3-2. Στα χαφ δύο κόφτες Κουρμπέλη και Δώνη και μπροστά τους σε ρόλο κλειδί τον Χατζηγιοβάννη. Αυτός επειδή είναι ελαφρύς και αέρινος, έχει και πνευμόνια, βγαίνει τρίτος κυνηγός και όταν χάνεται η μπάλα γυρνάει στα χαφ. Μπροστά είχε Μακέντα και Μπουζούκη. Καλή ανάπτυξη.

Στο Καραϊσκάκη τώρα ο Ολυμπιακός πρέπει να τους πάρει αυτούς. Θα είναι αποτυχία αν δεν τους πάρει. Έλα ρε, ποιος είναι ο Πούγγουρας, ο Μαυρομάτης και όλοι αυτοί. Εντάξει, θα τρέξουν τα παιδιά αυτά και θα παλέψουν, αλλά ο Ολυμπιακός πρέπει να το πάρει το ματς. Σοβαρά μιλάτε; Ξέρετε τι Παναθηναϊκό έχουν δει τα μάτια μου επί δεκαετίες στο παρελθόν; Αυτοί είναι άθλος που προχωράνε τώρα.

Οι μόνες μεγάλες ομάδες που έχουν υλικό αντάξιο του ονόματός τους φέτος είναι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Οι άλλοι πάνε με μπαλώματα”.

Ο Νίκος Αλέφαντος και όλα του τα άρθρα με ένα κλικ εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments