Άποψη

Όταν η σκανδαλολογία χρησιμοποιείται σαν συγχωροχάρτι για τα σκάνδαλα και τους διεφθαρμένους

Όταν η σκανδαλολογία χρησιμοποιείται σαν συγχωροχάρτι για τα σκάνδαλα και τους διεφθαρμένους
Κύριε Σημίτη και λοιποί πολιτικοί της αντιπολίτευσης, ο Θανάσης Λυρτσογιάννης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για την... λέξη που θα ακούει όλο και περισσότερο ο ελληνικός λαός όσο πλησιάζουμε στις εκλογές.

Υπάρχει μία λέξη που βαδίζοντας προς τις εκλογές θα την ακούμε όλο και πιο συχνά. Θα μπει στην καθημερινότητά μας, αφού θα αποτελέσει το πεδίο διαμάχης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Ποια είναι αυτή; Η λέξη σκανδαλολογία. Μία λέξη που χρησιμοποιείται εντέχνως όταν επιχειρείται η εκτροπή της συζήτησης από τα σκάνδαλα στην πολιτική αντιπαράθεση για τα σκάνδαλα και σε δεύτερο επίπεδο να κατηγορηθούν εκείνοι που μιλούν για σκάνδαλα ότι διαπράττουν το αμάρτημα της σκανδαλολογίας.

Δηλαδή τι μας λέει ο Κώστας Σημίτης και λοιποί πολιτικοί της αντιπολίτευσης; Μη συζητάτε για τα σκάνδαλα, γιατί συνιστά σκανδαλολογία και έτσι δεν λύνονται τα προβλήματα της χώρας.

Δηλαδή κύριε Σημίτη και λοιποί οπαδοί της σκανδαλολογίας η διαφθορά που είναι διάχυτη στο δημόσιο βίο, η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, οι μίζες των πολιτικών, οι υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και δημοσίων έργων, όλο αυτό το πλέγμα του διεφθαρμένου πολιτικού και επιχειρηματικού συστήματος, που εσείς συντηρήσατε ή δεν κάνατε τίποτα για να πατάξετε και έστειλε τη χώρα στα βράχια, στα μνημόνια και την καταστροφή, δεν είναι το πρόβλημα και είναι κάποια άλλα;

Θα σας βόλευε πάρα πολύ μία τέτοια προσέγγιση. Όμως, κύριε Σημίτη στα χρόνια σας δεν κάνατε τίποτα για τη διαφθορά, όπως δεν έκανε και ο Κώστας Καραμανλής στα δικά του χρόνια, παρότι προεκλογικά έλεγε πως κοστίζει 11 δισ. ευρώ στο Δημόσιο.

Όπως, δεν έκαναν τίποτα το ουσιαστικό, το καταλυτικό και οι επόμενες κυβερνήσεις. Και τώρα θέλετε να σιωπήσουμε.

Αλήθεια αν σιωπήσουμε θα λυθεί το πρόβλημα κύριε Σημίτη; Θα μπει νυστέρι στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, θα τιμωρηθούν οι ένοχοι και θα ικανοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα, όταν απαίτηση λαϊκή είναι να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να επιστραφούν τα κλεμμένα;

Εσείς μάλλον δεν θεωρείτε τη διαφθορά μεγάλο πρόβλημα. Όμως, το περί δικαίου αίσθημα, άλλα προτάσσει, όπως και ο λαός έχει διαφορετική άποψη, γιατί δεν τα φάγαμε μαζί, όπως είπε ο εκλεκτός πολιτικός σας φίλος και στενός συνεργάτης σας Θόδωρος Πάγκαλος σε μία προσπάθεια να απενοχοποιήσει το πολιτικό σύστημα και να υποβαθμίσει το μέγεθος της διαφθοράς καθιστώντας συνενόχους και τους πολίτες.

Τα σκάνδαλα είναι δυστυχώς εδώ. Και δυστυχώς για εσάς ερευνώνται, αναζητούνται οι ένοχοι.

Αιδώς πολιτικοί που βαπτίζετε τα σκάνδαλα σκανδαλολογία. Γιατί στο τέλος μπορεί και να μας τρελάνετε λέγοντας πως δεν υπήρξαν σκάνδαλα και ότι αυτά τα κατασκευάζουν εκείνοι που σκανδαλολογούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments