Πολιτική

Τζανακόπουλος για συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου: Έρχονται 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

Τζανακόπουλος για συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου: Έρχονται 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο
Τζανακόπουλος για συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου: Η κυβέρνηση θα συμπληρώσει αυτές τις θέσεις μέσα στα επόμενα χρόνια.

Τζανακόπουλος για συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου:  «Ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσαν χθες την πρόθεση τους να προτείνουν μια ιστορική Συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας η οποία θα οδηγήσει στον εξορθολογισμό των σχέσεων μεταξύ τους», δήλωσε ο Δ. Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Σημείωσε ότι «στόχος της πρότασης είναι να θέσει το πλαίσιο διευθέτησης ιστορικών εκκρεμοτήτων».

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο είναι ότι με τη συμφωνία είναι, ότι απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να συμπληρώσει τις θέσεις αυτές μέσα στα επόμενα χρόνια.

Όπως εξήγησε θα καλύψει κυρίως ανάγκες του κοινωνικού κράτους, όπως θέσεις γιατρών και εκπαιδευτικών.

Συμφωνία Πολιτείας- Εκκλησίας σε ισότιμη βάση μετά από ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο

«Για πρώτη φορά από συστάσεως ελληνικού κράτους το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας επιχειρείται να επιλυθεί όχι με μονομερείς ενέργειες αλλά με συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας σε ισότιμη βάση μετά από ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο», τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις «να υποστηρίξουν αυτή την ιστορική πρωτοβουλία που διευθετεί μια από τις πιο περίπλοκες νομικές και πραγματικές εκκρεμότητες, ίσως την πιο περίπλοκη, στην ιστορία του ελληνικού κράτους».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε, πως τα εργασιακά ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα των κληρικών ή λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας δεν θίγονται σε καμία περίπτωση, ενώ αναφερόμενος στο ταμείο αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, ανέφερε ότι σε αυτό δεν θα ενταχθεί μόνο αμφισβητούμενη περιουσία, αλλά και άλλη περιουσία σε εθελοντική βάση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε οι ΑΝ.ΕΛ. δεν έχουν λόγο να μην στηρίξουν τη συμφωνία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments