Οικονομία

Ντι Μάιο για προϋπολογισμό: Θέλουμε να μειώσουμε το χρέος με την οικονομική ανάπτυξη

Ντι Μάιο για προϋπολογισμό: Θέλουμε να μειώσουμε το χρέος με την οικονομική ανάπτυξη
Ντι Μάιο για προϋπολογισμό: Ο Ιταλός υπουργός Εργασίας δήλωσε πως η χώρα δεν θα ξεπεράσει το 2,4% στη σχέση ελλείμματος ΑΕΠ.

Ντι Μάιο για προϋπολογισμό: Στα μέτρα της κυβέρνησης της Ρώμης και στον νέο ιταλικό κρατικό προϋπολογισμό, αναφέρθηκε ο Ιταλός υπουργός Εργασίας και αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο σε σημερινές του δηλώσεις.

«Θέλουμε να μειώσουμε το χρέος μέσω της οικονομικής ανάπτυξης», τόνισε ο Ντι Μάιο.

«Δεν θα ξεπεράσουμε το 2,4% στην σχέση ελλείμματος ΑΕΠ και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε για να μπορέσουμε να το εγγυηθούμε», πρόσθεσε.

Ο ίδιος επανάλαβε ότι η Ιταλία δεν πρόκειται να βγει από το ευρώ και ότι ο στόχος της ιταλικής κυβέρνησης είναι να επιστρέψει η Ευρώπη στις αρχές της αλληλεγγύης και του αμοιβαίου σεβασμού.

«Αλλάξαμε οικονομική συνταγή και θεωρούμε ότι η αλλαγή αυτή θα κάνει καλό στην Ιταλία», είπε ο Ντι Μάιο.

Σε ό,τι αφορά την απάντηση που η Ιταλία θα πρέπει να δώσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι στις 13 του μηνός, σε σχέση με το αν εννοεί να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό της, ο Λουίτζι Ντι Μάιο υπογράμμισε:

«Συνεχίζουμε να επιθυμούμε τον διάλογο και θα εξηγήσουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα προχωρήσουμε και στην περικοπή σειράς περιττών δαπανών μέσα στο 2019.

Η κυβέρνησή μας, στον διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση φυσικά εκπροσωπείται από τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και τον υπουργό Οικονομικών Τζοβάνι Τρία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments