Αθλητισμός

Αγγελόπουλος σε Ομπράντοβιτς: “Παιδί μου, σ’ ευχαριστούμε για την προσφορά σου στον ελληνικό αθλητισμό”

Αγγελόπουλος σε Ομπράντοβιτς: “Παιδί μου, σ’ ευχαριστούμε για την προσφορά σου στον ελληνικό αθλητισμό”
Αγγελόπουλος σε Ομπράντοβιτς: H τυχαία συνάντησή τους μετά την αποχώρηση του Ζοτς από τον ΠΑΟ.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς προσέφερε πολλά όχι μόνο στον Παναθηναϊκό αλλά στον ελληνικό αθλητισμό.

Αυτό το αναγνωρίζουν οι φίλαθλοι όλων των ομάδων στην Ελλάδα και δικαίως τον θεωρούν από τους καλύτερους που πέρασαν από την χώρα.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Ζοτς από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για λύση της συνεργασίας, μετά από 13 χρόνια συμπόρευσης και αμέτρητων επιτυχιών, ο Σέρβος τεχνικός δειπνούσε με φίλους του στο Hilton.

Ξαφνικά στο τραπέζι του εμφανίστηκε ένα καλάθι με φρούτα με συμπληρωματική πληροφόρηση: «Από τον κύριο Αγγελόπουλο που κάθεται εκεί».

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, πατέρας των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός ήταν ο αποστολέας. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πλησίασε να τον ευχαριστήσει και ο πατέρας Αγγελόπουλος του είπε: «Παιδί μου, σ’ ευχαριστούμε για την προσφορά σου στον Ελληνικό αθλητισμό, δεν έχει σημασία ότι ήμασταν πάντα αντίπαλοι. Προσέφερες πολλά και σου εύχομαι να έχεις καλή τύχη»!

Ο Ζοτς συγκλονίστηκε και παράλληλα συγκινήθηκε, καθώς ήταν πολύ τιμητικό για εκείνον να τον συγχαίρει ένας αντίπαλος, μάλιστα ο “αιώνιος” αντίπαλος.

Στην Ευρωλίγκα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα αντιμετωπίσει για 18η φορά τον Ολυμπιακό με την Φενέρμπαχτσε ενώ ακόμα έχει βρεθεί απέναντι στους Πειραιώτες με Μπανταλόνα, Ρεάλ και φυσικά Παναθηναϊκό.

Έχει παίξει αντίπαλός τους σε τελικό Ευρωλίγκα (με Μπανταλόνα, Ρεάλ και Φενέρμπαχτσε κι έχει νικήσει σε όλες) αλλά και σε ημιτελικό (με Παναθηναϊκό κι επίσης έχει νικήσει)… Μόνο με Παρτιζάν και Μπένετον Τρεβίζο δεν αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό.

Στο Ελληνικό πρωτάθλημα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έπαιξε 78 φορές απέναντι στον Ολυμπιακό ως κόουτς του Παναθηναϊκού.

Απέναντί του είχε διαφορετικούς προπονητές: Ιωαννίδη, Ζούρο, Σούμποτιτς, δίδυμο Μίνιτς-Τόμιτς, Καζλάουσκας, Γκέρσον, Γιαννάκη και Ιβκοβιτς.

Από το φάιναλ φορ του Τελ Αβίβ όταν ο Ζοτς οδήγησε την Μπανταλόνα στο τρόπαιο against all odds καθώς ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί για όλους αλλά έμεινε πάνω από 6 λεπτά χωρίς καλάθι, από τον τελικό της Σαραγόσα όταν πάλι τον νίκησε με την Ρεάλ όπως και την επόμενη χρονιά όταν τον απέκλεισε στα πλέι οφ.

Στην Ελλάδα έπαιξαν σε 8 τελικούς πλέι οφ και σε 5 τελικούς Κυπέλλου, νίκησε στους 7 και στους τρεις αντίστοιχα.

Έπαιξαν σε δύο ημιτελικούς Κυπέλλου με το σκορ στο 1-1. Απέκλεισε τον Ολυμπιακό άλλες τέσσερις φορές σε πρώτες φάσεις Κυπέλλου αλλά και δύο φορές σε πρώτη φάση πλέι οφ, ενώ ηττήθηκε το 2002 σε ημιτελική φάση.

Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστοι γνωρίζουν την ευθεία και ξεκάθαρη στάση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς απέναντι στον Ολυμπιακό. Γνωρίζει ότι πάντα θα βρίσκεται απέναντι , είναι δεδομένη η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό που ποτέ δεν θα σβήσει, αλλά ποτέ δεν έκρυψε τον σεβασμό του.

«Οι Έλληνες φίλαθλοι θα πρέπει να είναι υπερήφανοι που έχουν δύο μεγάλες ομάδες στο μπάσκετ» έλεγε συχνά και το ακούσαμε περισσότερο στο φάιναλ φορ του 2009 στο Βερολίνο, πριν από τον ημιτελικό.

Γνώριζε ότι η συναναστροφή με φίλους του Ολυμπιακού αν και η πράσινη γραβάτα που φόρεσε στο φάιναλ φορ του Βερολίνου ήταν δώρο ενός κολλητού φίλου του, φανατικού οπαδού των «ερυθρολεύκων».

Αξίζει να σημειωθεί πως επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Μικρολίμανο στην τελευταία του σεζόν στην Ελλάδα όταν ο κουμπάρος του, Ντούσαν Ιβκοβιτς, τότε προπονητής του Ολυμπιακού, τον προσκάλεσε για φαγητό.

Ωστόσο φυσικά στο ΣΕΦ για την τιμητική εκδήλωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τον Ντούσαν Ιβκοβιτς, πέρυσι, άκουσε πολλά, όπως όμως συμβαίνει όταν κάποιος πάει στην έδρα των αντιπάλων.

Όλοι όμως αναγνωρίζουν τις αξίες και φυσικά επικροτούν σπουδαίες προσωπικότητες όπως είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments