Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Εντός των ημερών το ΥΠΠΟ προκηρύσσει θέση καλλιτεχνικού διευθυντή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Εντός των ημερών το ΥΠΠΟ προκηρύσσει θέση καλλιτεχνικού διευθυντή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης | Pagenews.gr
Pagenews Team

Η δημόσια προκήρυξη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή στον ΟΜΜΘ θα αναρτηθεί εντός των ημερών. Η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά ανακοίνωσε στον Γ. Λαζαρίδη «την πρόθεσή της και τη δυνατότητά του να υποβάλει και ο ίδιος υποψηφιότητα, και ακολούθως εκείνος υπέβαλε την παραίτησή του» συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση.

«Ο σημερινός καλλιτεχνικός διευθυντής του ΜΜΘ, ο ταλαντούχος πιανίστας Γιώργος Λαζαρίδης, διανύει τον ένατο χρόνο παρουσίας του σε αυτή τη θέση, όμως η σχέση εργασίας του με το ΜΜΘ, μια »σύμβαση μη εξαρτημένης εργασίας» χωρίς προσδιορισμό θητείας (μπλοκάκι), δεν συνάδει με τη διοικητική και νομική αναδιάρθρωση η οποία έχει πλέον προχωρήσει σε μια ανανέωση της δομής του Οργανισμού» αναφέρει σε ανακοίνωση του σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού.

«Ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μετατρέπεται σταδιακά σε έναν σύγχρονο και ανοιχτό καλλιτεχνικό θεσμό με σημαντική αύξηση της συμμετοχής των πολιτών. Πρόσφατα απέκτησε νέο γενικό διευθυντή, τον Γιώργο Τσιάμη ο οποίος έχει αναλάβει την επίβλεψη του διοικητικού μηχανισμού του ΜΜΘ και συνεργάζεται ουσιαστικά με το 10μελές ΔΣ του Οργανισμού ΜΜΘ (από τον Ιανουάριο του 2016) όπου πρόεδρος είναι ο Νικήτας Μυλόπουλος.

Έτσι έχουν γίνει τα πρώτα απαραίτητα βήματα για να περάσει το ΜΜΘ σε μια νέα εποχή διαφάνειας, εκσυγχρονισμού και εξωστρέφειας» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Ετικέτες: 
2018