Διεθνή

Brexit: Μαζεύτηκαν οι υπογραφές για την πρόταση μομφής κατά Μέι

Brexit: Μαζεύτηκαν οι υπογραφές για την πρόταση μομφής κατά Μέι
Brexit: Στενεύει o κλοιός για την πρωθυπουργό της Βρετανίας. Μαζεύτηκαν οι 48 υπογραφές για να ξεκινήσει η διαδικασία πρότασης μομφής κατά της Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με το Sky News οι σκληροπυρηνικοί θιασώτες του Brexit στο στρατόπεδο των Τόρις συγκέντρωσαν τις απαιτούμενες 48 υπογραφές για να ξεκινήσει η διαδικασία πρότασης μομφής κατά της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Brexit: Το DUP ζητά αντικατάσταση της Μέι

Στενεύει ο κλοιός για την πρωθυπουργό της Βρετανίας, καθώς νωρίτερα είχαν ζητήσει την παραίτησή της οι Βορειο-ιρλανδοί του DUP, του κόμματος, το οποίο είχε στηρίξει την κυβέρνησή της μετά τις τελευταίες εκλογές.

Κατά το δημοσίευμα της δεξιάς βρετανικής εφημερίδας, Telegraph, το DUP απείλησε ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων και πρόσθεσε ότι η υποστήριξή του προς τους Τόρις εφεξής «εξαρτάται από το ποιος (θα) είναι στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος».

Η Τέλεγκραφ επικαλείται πηγές στο περιβάλλον της επικεφαλής του DUP Αρλίν Φόστερ.

«Όλοι οι σπουδαίοι και οι καλοί που είχαν βγει κατά το #EURef (δημοψήφισμα για την ΕΕ) θα εξαπλωθούν ξανά τις ερχόμενες εβδομάδες για να προσπαθήσουν να μας πείσουν να συμφωνήσουμε. Είμαστε σαφείς –δεν θα ψηφίσουμε αυτήν την ταπείνωση!», δήλωσε σε μήνυμά του στο Twitter ο Σάμι Γουίλσον.

Ο αντιπρόεδρος του DUP Νάιτζελ Ντόντς επέκρινε και αυτός το σχέδιο συμφωνίας της Μέι για το Brexit – λεπτομέρειες από το οποίο αναφέρθηκαν χθες σε μέσα ενημέρωσης, αλλά σημείωσε ότι το κόμμα του θα περιμένει να δει το ίδιο το κείμενο προτού αποφασίσει αν θα ψηφίσει κατά.

Την ίδια ώρα άλλο μέλος του κόμματος, ο βουλευτής του Τζέφρι Ντόναλντσον είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η προτεινόμενη συμφωνία της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου επειδή η Βόρεια Ιρλανδία θα χαίρει διαφορετικής αντιμετώπισης.

Brexit: Δυσοίωνο το πολιτικό μέλλον της Μέι

Το μέλλον της Μέι εξαρτάται από την επιτυχία του Brexit, αλλά και το Brexit εξαρτάται από την παραμονή της Μέι στην εξουσία.

Ωστόσο, ύστερα από τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η Τερέζα Μέι θα καταφέρει να διατηρήσει το αξίωμά της ώστε να προχωρήσει ακάθεκτη στην εφαρμογή του σχεδίου που επεξεργάστηκαν από κοινού τα τελευταία δύο χρόνια η Βρετανία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments