Ελλάδα

Πολυτεχνείο τώρα: Σε “πεδίο μάχης” μετατράπηκαν τα Εξάρχεια

Πολυτεχνείο τώρα: Σε “πεδίο μάχης” μετατράπηκαν τα Εξάρχεια
Πολυτεχνείο τώρα: Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σε Εξάρχεια και ΓΑΔΑ έγιναν 13 συλλήψεις και 9 προσαγωγές.

Πολυτεχνείο τώρα: Το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σήμερα το βράδυ σε πεδίο μάχης, μετά το πέρας της διαδήλωσης για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Προς εκτόνωση είναι η κατάσταση στην Πατησίων, με την ένταση να έχει μεταφερθεί τώρα επί της Τοσίτσα.

Κάποιοι αντιεξουσιαστές παραμένουν μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σε Εξάρχεια και ΓΑΔΑ έγιναν 13 συλλήψεις και 9 προσαγωγές.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. πέρασαν από την Αστυνομική Διεύθυνση στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και έδωσαν συγχαρητήρια στο προσωπικό για την αυτοσυγκράτηση που επέδειξαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά τα επεισόδια αλλά και για τα μέτρα που είχαν ληφθεί, χαρακτηρίζοντάς τα επιτυχημένα.

Πολυτεχνείο τώρα: Ένταση και δακρυγόνα μετά από την ολοκλήρωση της πορείας

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ομάδες νεαρών, ορμώμενες από το ιστορικό ίδρυμα, εκσφενδόνισαν πέτρες, μάρμαρα και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά του Πολυτεχνείου.

Κουκουλοφόροι έως αργά το βράδυ πραγματοποιούσαν επιθέσεις προς τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι απαντούσαν με χρήση χημικών και βομβών κρότου – λάμψης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μαζί με τις υδροφόρες παρατάχθηκαν τόσο στην Πατησίων, όσο και στη Στουρνάρη και τις οδούς πέριξ των Εξαρχείων προκειμένου να περιορίσουν τους κουκουλοφόρους στην περιοχή.

Όλα ξεκίνησαν όταν νεαροί από την πλατεία Εξαρχείων κατευθύνθηκαν στη Στουρνάρη και έριξαν μια μολότοφ στα ΜΑΤ, λίγο μετά τις επτά το απόγευμα.

Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε κάδους και οπισθοχώρησαν προς την πλατεία.

Αργότερα, ομάδα νεαρών βγήκε από το Πολυτεχνείο και επιτέθηκε με μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν με τους κουκουλοφόρους να βρίσκονται στην πλατεία Εξαρχείων και στο Πολυτεχνείο και να πραγματοποιούν επιθέσεις με μολότοφ, μάρμαρα, πέτρες και να καίνε ελληνικές σημαίες.

Οι νεαροί πέταξαν μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις και από την ταράτσα του Πολυτεχνείου.

Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν από νωρίς το μεσημέρι στην Πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Με κεντρικό σύνθημα «Λευτεριά στο λαό, θάνατο στο φασισμό» οι διαδηλωτές καταδίκασαν το φασισμό, το ναζισμό καθώς κι αντίστοιχες συμπεριφορές.

Μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ και του φασισμού.

Το «μπλοκ» πραγματοποίησε ξεχωριστή πορεία με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Μόλις έφτασαν οι διαδηλωτές έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και διαλύθηκαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments